Kaðýthane suikastýnda 'yakýlan araba' detayý! Ýadeleri için çalýþmalar sürüyor
ABONE OL

Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca, Kaðýthane'de 1 kiþinin ölümü, 2 kiþinin yaralanmasýyla sonuçlanan silahlý saldýrýya ilgili baþlatýlan soruþturma devam ediyor. Bu kapsamda, Ýstanbul Asayiþ Þube Müdürlüðündeki iþlemlerinin ardýndan Ýstanbul Adliyesine sevk edilen 4 þüpheliden 3'ü hakkýnda savcýlýkça hazýrlanan sevk yazýsýnýn detaylarýna ulaþýldý.

Sevk yazýsýnda, maktulün öldürülmesi olayýnda þüpheli konumunda olan S.A'nýn 17 Temmuz'da, diðer þüpheliler G.S. ile T.S'nin 6 Aðustos'ta Türkiye'ye giriþ yaptýklarý belirtildi. S.A'nýn, diðer þüpheliler L.E.E. ve M.A.H.M. ile eylemden bir gün önce araç kiraladýðý kaydedilen yazýda, L.E.E'nin, G.S, T.S. ve S.A'ya, olay öncesinde kaldýklarý daireyi temin ettiði anlatýldý.

Yazýda, þüphelilerin saat 21.00 sýralarýnda, yani eylemden 1,5 saat önce kiraladýklarý araçla kaldýklarý daireden ayrýldýklarý yer aldý.

BÖLGEDE KEÞÝF TURU

Þüphelilerin eylemden önce saldýrýnýn gerçekleþtirileceði sokakta keþif yapmak için dolaþtýklarý aktarýlan yazýda, daha sonra baþka bir araca geçtikleri, ayrýldýklarý aracýn Avcýlar'a götürüldüðü ve eylemden sonra kaçacak þüphelileri burada beklediði kaydedildi.

Sevk yazýsýnda, zanlýlarýn eylemden sonra kendilerini Hasdal Yolu Okmeydaný viyadük altýnda bekleyen araca geçtikleri, bu araçla Silivri Alipaþa mevkisine kadar gittikleri ve aracý burada yaktýklarý anlatýldý.

DEREKÖY SINIR KAPISI'NA GÝTTÝLER

Aracýn yakýlmasýnýn ardýndan zanlýlarýn kendilerini bekleyen diðer araca geçtikleri belirtilen yazýda, bu araçla Dereköy Sýnýr Kapýsý'na kadar gittikleri aktarýldý.

Yazýda, þüphelilerden G.S, T.S ve S.A'nýn Bulgaristan'a geçtikleri, diðer þüpheliler L.E.E. ile M.A.H.M'nin ise aracý sýnýra yakýn bir yerde býrakarak taksiyle Ýstanbul'a döndükleri kaydedildi.

Ýstanbul'a gelen þüphelilerin, zanlý P.Y'yi arayarak kendilerini Sapanca'ya býrakmasýný istedikleri belirtilen yazýda, þüphelinin bu 2 kiþiyi Sapanca'ya götürdüðü ve ardýndan Ýstanbul'a döndüðü ifade edildi.

ROMANYA'DA TUTUKLANDILAR

Bu arada, yürütülen çalýþmalar kapsamýnda Bulgaristan'dan Romanya'ya geçtikleri tespit edilen ve Ýsrail'e gitmek üzereyken yakalanan G.S, T.S. ve S.A. tutuklandý.

Romanya'da tutuklu bulunan zanlýlarýn iadesi için ilgili makamlarca yürütülen çalýþmalar sürüyor.

NE OLMUÞTU?

Kaðýthane Hamidiye Mahallesi'nde 18 Aðustos'ta saat 22.30 sýralarýnda park halindeki bir otomobile yönelik silahlý saldýrýda yabancý uyruklu A.K. (30) hayatýný kaybetmiþ, yabancý uyruklu arkadaþý F.M. aðýr, A.K'nin koruma görevlisi E.K. ise ayaðýndan hafif yaralanmýþtý.

Ýstanbul Valiliðinden yapýlan açýklamada, saldýrýda kullanýldýðý düþünülen susturucu takýlmýþ bir tabanca ile çok sayýda boþ kovanýn olay yerinde bulunduðu belirtilmiþti.

Ýstanbul Emniyet Müdürlüðünden yapýlan açýklamada ise alacak meselesinden kaynaklanan saldýrýnýn faillerinin G.S, T.S, S.A, S.A.S.O, L.E.E. ve H.B. olduðunun tespit edildiði duyurulmuþtu.

Emniyetin açýklamasýnda, maðdurlara silahla ateþ açan ve olay yerinden 3 farklý araç deðiþtirerek kaçtýklarý tespit edilen þüphelilerden G.S, T.S. ve S.A'nýn 19 Aðustos'ta saat 00.48'de Kýrklareli'nden yurt dýþýna çýktýklarýnýn tespit edildiði, 20 Aðustos'ta ise Interpol ile yazýþmalar ve ýsrarlý takipler sonucunda bu 3 þüphelinin Türkiye'ye getirilmek üzere Romanya'da yakalandýðý bildirilmiþti.

Bu arada, Ýstanbul Asayiþ Þube Müdürlüðü ekiplerince zanlýlarýn kaçýþýna yardým ettikleri iddiasýyla gözaltýna alýnan yabancý uyruklu L.E.E, I.A, M.A.H.M. ve P.Y, emniyetteki iþlemlerinin ardýndan adliyeye sevk edilmiþti. Þüphelilerden I.A. savcýlýktan serbest býrakýlýrken, L.E.E. ve M.A.H.M. tutuklanmýþ, P.Y. hakkýnda ise adli kontrol tedbiri uygulanmasýna karar verilmiþti.