Kahramanmaraþ Afþin'de 150 yataklý devlet hastanesinin temeli atýldý
ABONE OL

Efsus Turan Mahallesi'nde 44 bin 707 metrekare alana inþa edilecek, bodrum, zemin dahil 7 kattan oluþacak hastanenin temel atma töreni saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýyla baþladý.

Ýçiþleri Bakan Yardýmcýsý Münir Karaloðlu'nun katýldýðý törende konuþan Tarým, Orman ve Köyiþleri Komisyonu Baþkaný Vahit Kiriþci, Afþin'de yapýlacak hastanenin depreme dayanýklý olmasý için deprem izolatörü ile donatýlacaðýný söyledi.

150 yataklý hastanenin 904 milyon liralýk yatýrým maliyetine sahip olduðunu ve tam donanýmlý þekilde inþa edileceðini dile getiren Kiriþci, "Her ne kadar 150 yataklý olmuþ olsa da bu 200 yataða kadar çýkabilecek, burada müþtemilatý, donatýlarý, poliklinikleri, yoðun bakým üniteleri, bütün bunlarýn tamamý dikkate alýndýðýnda oldukça büyük bir hastane olacaðýný öngörüyoruz." diye konuþtu.

Deprem bölgesinde kalýcý konutlarýn yapýmýnýn devam ettiðini hatýrlatan Kiriþçi, þöyle konuþtu:

"Burada olduðu gibi sadece kalýcý konutla, köy evleri de deðil, saðlýk baþta olmak üzere bütün alanlarda da çalýþmalarýmýz yürüyor. Afþin'imiz için çok önemli olan içme suyu konusu vardý. Bilindiði üzere Afþin'in kuzeyinde yer alan Kurudere ve Sarý Maðara kaynak sularý var. Bu proje de yüzde 65 düzeyinde bir tamamlanma söz konusu. Devlet Su Ýþlerimiz bu çalýþmayý yürütüyor ve 1,5 milyar liralýk bir yatýrým söz konusu. 29 Aðustos'ta tünel ve isale hattý ihalesiyle toplam 4 milyar liralýk bir yatýrým inþallah ilçemizde gerçekleþmiþ olacak. Ayrýca Adatepe Projesi 320 bin dönümlük bir alanýn sulanmasýný hedefleyen bir proje. Ýnþallah 2025 yýlý itibarýyla sulama sezonunda bu 320 dönümlük alanýn 70 bin dönümlük kýsmýný suya kavuþturmuþ olacaðýz."

Afþin Belediye Baþkaný Koray Kýraç da 150 yataklý hastanenin hayýrlý olmasý temennisinde bulunarak, "Deprem bölgesine büyük bir hassasiyetle yaklaþan Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'a teþekkür ediyoruz. Bölgenin yaralarýnýn sarýlmasý için ilgisini hiç eksik etmiyor. Kamu yatýrýmlarý hýz kesmeden devam ediyor." dedi.

Kahramanmaraþ Ýl Saðlýk Müdürü Vehbi Þirikçi ise temeli atýlan hastanenin þimdiden ilçeye hayýrlý olmasýný diledi.

Depremlerin ardýndan il genelindeki saðlýk yatýrýmlarýnýn hýzla devam ettiðini belirten Þirikçi, bu kapsamda il merkezinde 600 yataklý genel hastane ve 400 yataklý merkez acil durum hastanesi, Türkoðlu ilçesine 120 yataklý acil durum hastanesi, Nurhak ilçesine 50 yataklý acil durum hastanesi yapýldýðýný vurguladý.

Kurban kesimi ve dualar sonrasýnda hastane inþaatýnýn temeli atýldý.

Kahramanmaraþ Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraþ milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt, Mehmet Þahin, Tuba Köksal, Büyükþehir Belediye Baþkaný Fýrat Görgel, Afþin Kaymakamý Muammer Sarýdoðan, Afþin Devlet Hastanesi Baþhekimi Fikri Þirin, AK Parti Kahramanmaraþ Ýl Baþkaný Muhammed Burak Gül ile diðer ilgililer katýldý.

Törenin ardýndan Ýçiþleri Bakan Yardýmcýsý Münir Karaloðlu ve beraberindeki heyet, TOKÝ konutlarýnda incelemede bulundu.