Kahramanmaraþ'ta 5.0 büyüklüðünde deprem
ABONE OL

Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ilçesinde saat 09.31'de 5 büyüklüðünde deprem meydana geldi. Sarsýntý, Adana, Kahramanmaraþ ve Gaziantep olmak üzere birçok kentte hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðýnýn (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.31'de merkez üssü Pazarcýk olan 5 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiði belirlendi.

AFAD, Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ilçesinde saat 09.31'de 5 büyüklüðünde deprem meydana geldiðini bildirdi. Deprem Gaziantep'te de hissedildi. Vatandaþlar bulunduklarý ev ve iþ yerlerinden dýþarýya çýktý.

DEPREM ANI GÜVENLÝK KAMERASINDA

Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüðündeki deprem anlarýnýn güvenlik kamerasý görüntüleri ortaya çýktý. Görüntülerde Kahramanmaraþ'taki bir iþ yerinde bulunan insanlarýn panik halde dýþarýya kaçtýðý anlar da yer aldý.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðý (AFAD), Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ilçesinde saat 09.31'de meydana gelen 5 büyüklüðündeki deprem sonrasýnda an itibarýyla olumsuz bir durum bulunmadýðýný bildirdi.

AFAD'dan yapýlan açýklamada, "Kahramanmaraþ ilimizin Pazarcýk ilçesinde saat 09.31'de meydana gelen 5,0 büyüklüðündeki deprem sonrasý, an itibarýyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadýr. Saha tarama çalýþmalarý devam etmektedir. Etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimizi sunarýz." ifadeleri yer aldý.

VALÝ ÜNLÜER'DEN AÇIKLAMA

Kahramanmaraþ Valisi Mükerrem Ünlüer, "Pazarcýk ilçemizde 5.0 büyüklüðünde bir deprem meydana gelmiþtir. AFAD ve ilgili kurumlarýmýzýn tüm ekipleri saha taramalarýna devam etmektedir. Þu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadýr." dedi.

SÝYASÝLERDEN PEÞ PEÞE PAYLAÞIM

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz: Kahramanmaraþ Pazarcýk'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimi iletiyorum. AFAD ve ilgili kurumlarýmýz saha taramalarýna sürdürmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.

TBMM Baþkaný Numan Kurtulmuþ: Kahramanmaraþ Pazarcýk'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin.

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum: Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5 büyüklüðündeki deprem nedeniyle tüm hemþehrilerimize geçmiþ olsun dileklerimi iletiyorum. Ýl Müdürlüðü ekiplerimiz sahada çalýþmalarýna baþladýlar. Þu an itibarýyla herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Geliþmeleri anbean takip ediyoruz.

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya: Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ilçesinde 5.0 büyüklüðünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarýmýzýn tüm ekipleri saha taramalarýna devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Geliþmeleri yakýndan takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan: Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ilçesinde meydana gelen ve bölgede hissedilen depremden etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin.

Tarým ve Orman Bakaný Ýbrahim Yumaklý: Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5.0 büyüklüðündeki depremden etkilenen tüm vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Kahramanmaraþ Pazarcýk'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun. Tüm kurumlarýmýz saha çalýþmalarýný sürdürmektedir. Allah ülkemizi her türlü afetten korusun.