Kamuda tasarrufun artýrýlmasý hedefleniyor! TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüþmelerine baþlandý
ABONE OL

Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muþ baþkanlýðýnda toplandý.

Teklifin ilk imza sahibi AK Parti Ýzmir Milletvekili Yaþar Kýrkpýnar, komisyona, teklife iliþkin bilgi verdi.

Enflasyonun bütün ekonomilerin en önemli problemi olduðuna iþaret eden Kýrkpýnar, salgýn ve Ukrayna-Rusya savaþýnýn ardýndan meydana gelen 6 Þubat depremlerinin ülke ekonomisi üzerinde olumsuz etki oluþturduðunu söyledi. Ekonomi yönetiminin bu durumu ortadan kaldýrmaya yönelik adýmlar attýðýný anlatan Kýrkpýnar, iktidarýn ilk hedefinin kalýcý refahýn saðlanmasý olduðunu vurguladý.

Bunun için sýký para ve maliye politikasý uygulandýðýný, yapýsal reformlarla desteklendiðini ifade eden Kýrkpýnar, ekonomi programýnýn bir yýllýk uygulama sonucuna bakýldýðýnda programýn çok iyi þekilde çalýþtýðýný dile getirdi. Kýrkpýnar, þunlarý kaydetti:

"Buradan hareketle hazýrladýðýmýz bu teklifimizle, mali disiplini güçlendirmek amacýyla uygulamaya konulan maliye politikasý çerçevesinde, kamuda tasarrufun artýrýlmasý, tasarruf kültür ve bilincinin yaygýnlaþtýrýlmasý ciddi þekilde önem arz ediyor. Bu baðlamda kamuda tasarruf anlayýþýna riayet edilmesi ve kaynaklarýn rasyonel bir þekilde kullanýmý elbette bir gereklilik arz ediyor. Teklifle, öncelikle kamu kaynaklarýnýn etkin ve verimli bir þekilde kullanýmýna yönelik düzenlemelerin yapýlmasý, bunun yaný sýra bazý kanunlarda deðiþiklik ve düzenlemelerin de hayata geçirilmesi öngörülmektedir. Yine Anayasa Mahkemesinin iptal ettiði bir kýsým kanunlarla ilgili de düzenlemeler yapýyoruz."

Komisyonda, milletvekilleri, teklifin tümü üzerinde görüþlerini dile getiriyor.

  • TBMM Plan
  • Tasarruf Tedbirleri
  • Kanun Teklifi