Kayýp Rojin için özel ekip gönderildi
ABONE OL

Van Yüzüncü Yýl Üniversitesi (YYÜ) Eðitim Fakültesi Çocuk Geliþimi Bölümü 1'inci sýnýf öðrencisi Rojin Kabaiþ, 27 Eylül'de kaldýðý yurtta akþam yemeðini yedikten sonra dýþarý çýktý. Geri dönmeyen Kabaiþ'e telefonla ulaþamayan arkadaþlarý, 28 Eylül'de saat 12.00 sýralarýnda polise haber verdi. Kabaiþ'in 27 Eylül'de saat 18.30 sýralarýnda Van Gölü Sahili'ne çakýl taþý toplamaya gideceðini söylediði, birlikte gitmeyi teklif ettiði arkadaþýnýn olumsuz yanýt verdiði tespit edildi. 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklýk, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

Telefonla konuþtuðu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacaðýný söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükþehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalýþmasý baþlattý. Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katýldýðý çalýþmalara, polis ekipleri, zaman zaman havadan destek veriyor. Çalýþmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüðü'nden gönderilen yandan taramalý sonar cihazý, jandarmanýn su üstü radar, polisin su altý görüntüleme cihazlarý da kullanýlýyor. 10 Ekim'de baþörtüsü bulunan Rojin'e halen ulaþýlmazken, her yere detaylýca bakýlýyor.

DALGIÇ EKÝBÝ ÇALIÞMALARA KATILDI

Rojin'i arama çalýþmalarý, özellikle baþörtüsünün bulunduðu Yüzüncü Yýl Üniversitesi ile Bardakçý Mahallesi arasýndaki bölgede yoðunlaþtý. Erzurum ve Diyarbakýr Ýl Emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpeklerinin de kullanýldýðý arama çalýþmalarýnýn 17'nci gününde; Jandarma Genel Komutanlýðý'ndan gelen 8 kiþiden oluþan dalgýç ekip destek verirken, su altý kadavra arama köpeði de kullanýlýyor. Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada polis arama kurtarma, jandarma, AFAD, itfaiye ve gönüllü ekipler, Yüzüncü Yýl Üniversitesi ile Bardakçý Mahallesi arasý sazlýk alanlar ile metruk yapýlarda da arama yapýyor.