Kesim sýrasýnda büyükbaþ hayvana eziyet eden 5 kiþi tutuklandý
ABONE OL

Kentte bulunan et entegre tesisinde kesim sýrasýnda kaçan büyükbaþ hayvaný etkisiz hale getirmek isteyen ancak bu sýrada hayvana eziyet eden 5 kiþinin görüntüleri, sosyal medyada yayýmlandý.

Görüntülerin tepkiye neden olmasý üzerine Amasya Valiliði tarafýndan soruþturma baþlatýldý. Soruþturma kapsamýnda görüntülerde yer alan 5 kiþi, jandarma ekipleri tarafýndan gözaltýna alýndý.

Valilikten yapýlan yazýlý açýklamada, bazý basýn yayýn organlarý ve sosyal medyada kentteki et entegre tesisinde çekildiði iddia edilen büyükbaþ hayvana eziyet edildiðine dair görüntülerin yer almasýna iliþkin kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacý duyulduðu belirtildi.

Amasya Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnýn bilgisi doðrultusunda yürütülen araþtýrma neticesinde þüpheliler Ý.T, N.T, H.S, E.Ç. ve A.A'nýn yakalandýðý aktarýlan açýklamada, "Ayrýca Ýl Tarým ve Orman Müdürlüðü ile Amasya Doða Koruma ve Milli Parklar Þube Müdürlüðümüzce ilgili mevzuat doðrultusunda iþletme ve þüpheliler hakkýnda gerekli idari yaptýrým uygulanmaktadýr." ifadesine yer verildi.

Öte yandan entegre tesisini iþleten firmanýn avukatý Mehmet Akif Aydýn, gazetecilere, olaydan dolayý þirket olarak kendilerinin de çok üzgün olduklarýný belirterek, "Böyle bir olayla gündeme gelmek þirket açýsýndan kabul edilebilir bir durum deðil. Konuyla ilgili detaylý açýklamayý en kýsa zamanda paylaþacaðýz." açýklamasýnda bulundu.

Sosyal medyada yer alan görüntüde, kesim sýrasýnda kaçan hayvanýn kafasýna þüphelilerin sopa ve baltayla vurduðu görülüyor.

BAKAN YUMAKLI: SÖZ KONUSU ÝÞLETME HAKKINDA GEREKLÝ ÝDARÝ YAPTIRIM UYGULANMAKTADIR

Tarým ve Orman Bakaný Ýbrahim Yumaklý, Amasya'da bir et entegre tesisinde büyükbaþ hayvana kesici aletlerle eziyet eden kiþiler ve iþletme hakkýnda soruþturma baþlatýldýðýný bildirdi.

Katýldýðý bir televizyon programýnda konuyla ilgili açýklamalarda bulunan Bakan Yumaklý, "Hayvanlara eziyet etmenin hiçbir gerekçesi olamaz. Amasya'da olduðu belirlenen ve vicdanlara sýðmayan hayvana eziyet videosu üzerine Bakanlýðýmýzýn ilgili birimleri derhal harekete geçmiþtir. Söz konusu iþletme hakkýnda gerekli idari yaptýrým uygulanmaktadýr" dedi.

ADALET BAKAN TUNÇ: 5 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI

Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç, Amasya'nýn Suluova ilçesinde kesim öncesi büyükbaþ hayvana eziyet eden 5 kiþinin tutuklandýðýný bildirdi.

Tunç, açýklamasýnda þunlarý kaydetti:

"Olayýn hemen ardýndan Suluova Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca 5199 sayýlý Hayvanlarý Koruma Kanunu'nun 14. maddesi gereðince soruþturma baþlatýlmýþtýr. Soruþturma kapsamýnda gözaltýna alýnan 5 þüpheli tutuklanmýþtýr."