Kýlýçdaroðlu vadetmiþti... CHP oylarýyla reddedildi
ABONE OL

AK Parti Ýzmir Ýl Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, Ýzmir Büyükþehir Belediyesi ocak ayý meclis toplantýsý 1. oturumu Belediye Baþkaný Tunç Soyer baþkanlýðýnda Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlendi.

Toplantýda AK Parti Grup Baþkanvekili Özgür Hýzal, CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun Þanlýurfa'da "Bize Þanlýurfa Büyükþehir Belediye Baþkanlýðýný verin, elektriði bütün çiftçilere bedava vereceðiz" söylemlerini hatýrlatarak Ýzmir'deki çiftçilerin elektrik ücretlerinin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan karþýlanmasý yönünde önerge verdi.

Önerge üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkýlýnç, "Bu meclis kararýna konu olacak bir önerge olmadýðýndan CHP grubu olarak reddediyoruz." ifadelerini kullandý.

AK Parti Grup Baþkanvekili Özgür Hýzal ise yaptýðý konuþmada, gerçekçi söylemler için önergenin gündeme alýnmasýný önerdi.

Hýzal, þunlarý kaydetti:

"Sayýn Genel Baþkan 'Þanlýurfa Belediyesini bize verin, biz Þanlýurfa'daki çiftçi kardeþlerimize elektriði ücretsiz vereceðiz' dedi. Biz verilmesi planlanandan deðil, verilmiþ bir belediyeden bahsediyoruz, Ýzmir Büyükþehir Belediyesi. Ýzmir, tarýmýn yoðun yaþandýðý, Türkiye'de önde gelen þehirlerden biri. Bu söylemi destekliyoruz. Buyurun, gereðini yapýn diyoruz. Bunun meclis kararý ile yapýlmasýný öneriyoruz. Bunun için bunun komisyonlara sevk edilmesi, komisyonlarda görüþülmesi ve karar alýnmasý gerektiðini söylüyoruz. Yoksa bunu 90'lý yýllarýn popülist söylemleri ile 'Biz iktidara gelince þunlarý þunlarý yapacaðýz' þeklinde bir vaat olarak görüyorsanýz, kabul etmeyebilirsiniz. Ama biz öyle olmamasý gerektiðini düþündüðümüz için bugün bu önergeyi verdik. Devlet yönetmek ve þehir yönetmek ciddiyet ister. Elbette muhalefet söyler. Bir öneri ortaya koydunuz, biz bunu destekliyoruz. Buyurun, Genel Baþkanýnýzýn önerisinin arkasýnda ne kadar durabileceksiniz, görelim burada."

Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer, "Çiftçilerin kullandýðý elektriðin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan karþýlanmasý" için verilen önergeyi mecliste oylamaya sundu.

CHP meclis üyelerinin ret oylarýyla önergenin meclis gündemine alýnmasý kabul edilmedi.