Kýlýçdaroðlu'ndan FETÖ'cüleri sevindiren AÝHM kararýna savunma
ABONE OL

AÝHM, ByLock kullanmak, Bank Asya'da hesabý olmak ve gizli bir tanýðýn ifadesiyle Fetullahçý Terör Örgütü (FETÖ) üyeliðinden ceza alan öðretmen Yüksel Yalçýnkaya'nýn açtýðý davada Türkiye hakkýnda ihlal kararý verdi. AÝHM kararý sonrasýnda siyasiler bu karara tepki gösterdi.

KILIÇDAROÐLU'NDAN AÝHM KARARINA DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu ise Türkiye'nin tepkisini çeken Fetullahçý Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarýný ise sevindiren AÝHM kararýný savundu. Kýlýçdaroðlu sosyal medya platformu Twitter/X'den yaptýðý açýklamada, "Anlaþýlan o ki Saray Hükümeti, "Türkiye'yi daha ne kadar itibarsýzlaþtýrabilirim, daha ne kadar küçük düþürebilirim" arayýþýna girmiþ. Ýçeride AYM kararlarýný uygulamayarak 'ben anayasayý tanýmýyorum' diyen Saray, AÝHM kararlarýný da yerine getirmiyor. Bakmayýn "dik durma, boyun eðmeme" yalanlarýna... Türkiye, uluslararasý sözleþmelerde AÝHM kararlarýna baðlý olduðunu beyan etmiþ, bu kararlarý uygulayacaðýna söz vermiþtir. Saray bilmiyor olabilir, ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleneði, her þartta verdiði sözü tutmaktýr" ifadelerini kullandý.

FETÖ'CÜLER AÇIKLAMAYA SEVÝNDÝ

Sabah'ta yer alan habere göre; Sosyal medyada ise Kýlýçdaroðlu'nun bu sözlerine tepki yaðdý. FETÖ'cü isimler ise Kýlýçdaroðlu'nun bu sözlerine destek verdi. Firari FETÖ'cü Adem Yavuz Aslan "Gecikmeli de olsa Kemal Kýlýçdaroðlu AÝHM kararlarýnýn baðlayýcýlýðýný hatýrlattý" diyerek Kýlýçdaroðlu'nun açýklamasýný destekledi. Kimi FETÖ hesaplarý ise Kýlýçdaroðlu'nun açýklamasýnýn sevindirici olduðunu vurguladý.