Kýlýçdaroðlu'nun gizli protokolü koalisyon ortaklarýný kýzdýrdý: Karanlýk dehlizlerde pazarlýklar yapmýþ
ABONE OL

8 benzemez parti, ayný masanýn etrafýnda toplandý. Türkiye'yi yöneteceðiz diyerek yola çýkanlar, 14 ve 28 Mayýs seçimlerinde tarihi maðlubiyet aldý. Bunun üzerine partiler karýþtý. Hedefte ise CHP lideri Kemal Kýlýçdaroðlu vardý.

BAKANLIK DAÐITTI!

13 yýla sayýsýz defa yenilgi sýðdýran Kemal Kýlýçdaroðlu'nun cumhurbaþkaný olabilmek için koalisyon ortaklarýna daðýttýðý bakanlýk ve milletvekilliði, hem partisinde hem de seçmenden tepki aldý.

ÖZDAÐ'DAN KRÝTÝK ÝDDÝA!

Ýttifaka en son katýlan Zafer Partisi lideri Ümit Özdað, geçtiðimiz hafta verdiði bir röportajda, Kemal Kýlýçdaroðlu ile yaptýðý mutabakatý açýkladý. Zafer Partisi'ne 3 bakanlýk ile MÝT Baþkanlýðý'nýn verileceðini vurguladý.

'ÝÇÝÞLERÝ BAKANI OLACAKTIM'

"Ben de Ýçiþleri Bakaný olacaktým. Kemal Kýlýçdaroðlu diðer partiler rahatsýz olur diye bu anlaþmanýn gizli tutulmasýný istemiþti" çýkýþý yaptý. Bunun üzerine ortalýk karýþtý...

ÖZTRAK YALANLADI KILIÇDAROÐLU ÝTÝRAF ETTÝ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Zafer Partisi ile yaptýðýmýz protokollerde 3 bakanlýk ve MÝT Baþkanlýðý gibi bir madde yer almamaktadýr" açýklamasý yapsa da sular durulmadý.

Ümit Özdað, iddiasýný sürdürürken CHP lideri Kemal Kýlýçdaroðlu, önceki akþam katýldýðý canlý yayýnda gizli mutabakat ile ilgili bombayý patlattý.

'KÝMSE BÝLMÝYORDU'

Parti sözcüsünün bile sözlerini boþa çýkartan Kýlýçdaroðlu "O protokolle ilgili konuþmam doðru deðil. Ýki kiþi arasýnda yapýlan ve namusuna teslim edilen bir protokoldür. Benim konuþmam doðru deðildir. Ýkimizin arasýnda özel bir protokol imzalandý. Kamuoyuna açýk bir protokol deðil.

Ýkimizin namusuna teslim edilmiþ bir protokoldür nokta. Yorum yapmam doðru deðil. Faik Öztrak protokolü bilmiyor. Danýþman dahil kimse bilmiyor. Sayýn Özdað ve Sayýn Oðan'la ilgili yaptýðým görüþmelerden diðer parti liderlerinin haberi vardý. Protokolden yoktu" açýklamasý yaptý.

KOALÝSYON ORTAKLARI ÇOK KIZDI!

Kemal Kýlýçdaroðlu'nun Ümit Özdað ile yaptýðý gizli protokol, diðer koalisyon ortaklarýný kýzdýrdý.

ÝYÝ Parti Balýkesir Milletvekili Turhan Çömez, sosyal medya hesabýndan zehir zemberek açýklamalar yaptý.

'KARANLIK DEHLÝZLERDE...'

"Biz sahada kendisi için oy isterken, meðer o Ankara'nýn karanlýk dehlizlerinde pazarlýklar yapýyor, protokoller imzalýyormuþ. Arkadaþlarýnýn haberi yok, ittifak ortaklarýnýn bilgisi yok.

Hoyratça heba edilmiþ bir güven, yeniden kazanýlabilir mi?" diyerek Kemal Kýlýçdaroðlu'nu hedef aldý.

Kýlýçdaroðlu'nun Zafer Partisi'ne 3 bakanlýk ve MÝT Baþkanlýðýný vermesi, koalisyonun küçük ortaklarýnda da tepkiye yol açtý.

Gelecek Partisi'nin sözcüsü Serkan Özcan, Kýlýçdaroðlu'na yönelik sitem ve eleþtiri yüklü bir mesaj paylaþtý. "Baþka hiçbir söz, seçim maðlubiyeti nedeniyle duyduðum büyük üzüntüyü ortadan kaldýramazdý.

Teþekkür ederim Sn. Kýlýçdaroðlu! Ben ve benim gibi gecesini gündüzüne katan binlerce insanlara büyük bir teselli bahþettiniz! Ýyi ki olmamýþ!" çýkýþý yaptý...