Kýlýçdaroðlu'nun oyunu deþifre oldu!  Ekrem Ýmamoðlu ve Mansur Yavaþ'ý þaþkýna çevirecek iddia
ABONE OL

Seçimler bitti ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nde kavganýn sonu gelmedi. Kemal Kýlýçdaroðlu, seçimde aday gösterilebilmek için gizli protokoller yaptý, ortaklarýna bakanlýk ve vekillik vadetti. Ancak yenilginin ardýndan eleþtiri oklarý üzerine çevrildi.

ONURSAL ADIGÜZEL ÝTÝRAF ETTÝ

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Onursal Adýgüzel, ilk turun ardýndan Bilgi ve Ýletiþim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Baþkan Yardýmcýlýðý görevinden istifa etti. Aylar süren suskunluðunu bozan Onursal Adýgüzel, "Ocakta yapýlan anketlerde seçim sonuçlarýnýn baþa baþ olduðunu gösteren birçok sonuç vardý. Kemal Kýlýçdaroðlu, geride olduðunu biliyordu" diyerek seçim sürecinde yaþanan skandalý gözler önüne serdi.

Bunun üzerine gözler, CHP'nin kendine yakýn firmalara yaptýrdýðý ve 'öndeyiz' algýsý yaratmaya çalýþtýðý anketlere çevrildi. CHP'ye yakýnlýðýyla bilinen Aytunç Erkin, bugünkü köþesinde Kemal Kýlýçdaroðlu'nun yaptýrdýðý anketlere dikkat çekti. Ocak ayýnda Kemal Kýlýçdaroðlu'nun adýnýn gizli tutulduðu bir þirkete yaptýrdýðý ankette, Baþkan Recep Tayyip Erdoðan'ýn çok daha gerisinde kaldýðý belirlendi.

ANKETLERDE GERÝDE OLDUÐUNU ANLAYINCA...

Kýlýçdaroðlu, bir anket de Mansur Yavaþ ve Ekrem Ýmamoðlu için yapýlmasýný istedi. Ýki CHP'li belediye baþkanýnýn kendisinden daha yüksek oy aldýðýný gören Kýlýçdaroðlu, sonuçlarý görmezden geldi. Tartýþmalarý engelleyerek apar topar 'adaylýðýný' ilan etti. Aytunç Erkin, bu hamle üzerine Kemal Kýlýçdaroðlu'nun 2021'in temmuz ayýnda yaptýðý konuþmaya dikkat çekti. Erkin, Kýlýçdaroðlu, o dönem bile adaylýðý konusunda net karar verdiðini dile getirdi.

Köþe yazýsýnda, "Kýlýçdaroðlu, 11 Temmuz 2021'deki Edirne Muhtarlar Buluþmasý'nda cumhurbaþkanlýðý adaylýðý tartýþmasýnýn yapýldýðýný anýmsatmýþ, 'Efendim Ali mi Veli mi olsun, anketler, þunlar, bunlar geziyor ortalýkta' diyen CHP lideri, ülkesini seven her vatandaþýn elini vicdanýna koyup, 'Bu memlekete nasýl bir cumhurbaþkaný olmalý' sorusunu sormasý gerektiðini ifade etti. Aslýnda bu cümle bile CHP liderinin Ýmamoðlu ve Yavaþ'ýn aday olmalarýna karþý çýktýðýný anlatýyordu" ifadelerine yer verdi.

  • Aytunç Erkin
  • anket skandalý Kemal Kýlýçdaroðlu Ekrem Ýmamoðlu
  • Mansur Yavaþ
  • adaylýk tartýþmalarý