Kýlýçdaroðlu'nun yalan siyaseti! Bakan Tunç: Kötü niyetlilere asla geçit vermeyeceðiz
ABONE OL

Bakan Tunç, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, "CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun baðýmsýz yargý kararlarý üzerinden Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a yönelik iftiralarýný ve hakaretlerini reddettiklerini" belirtti.

Açýklamasýnda, "Kemal Kýlýçdaroðlu, iddiasýna konu ettiði hükümlünün aldýðý cezadan mý rahatsýz olmuþtur? Yoksa yargýlama sürecinin itiraz aþamasýndaki iki karar arasýnda '1-2 saat' geçmiþ olmasýna karþýn yasa dýþý bahis ve suç iþlemek amacýyla örgüt kurmak suçlarýndan hükümlü þahsýn serbest býrakýlmamasýndan mý rahatsýz olmuþtur?" sorularýný yönelten Tunç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduðunu ifade etti.

Yargýnýn baðýmsýz ve tarafsýz olduðunu belirten Tunç, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Yargýyý hedef alan sorumsuz açýklamalar ana muhalefet partisinin genel baþkanýna yakýþmamaktadýr. Bu seviyesiz ve sorumsuz tutumdan bir an önce vazgeçilmelidir. Yargý mensuplarý her suçla ve suçluyla hukuk içerisinde Anayasa ve kanunlardan aldýðý güçle mücadele etmeye devam edecektir. Baðýmsýz ve tarafsýz yargýyý yýpratmak, adalete güveni sarsmak isteyen kötü niyetlilere asla geçit vermeyeceðiz. Bundan kimsenin þüphesi olmasýn."

"KILIÇDAROÐLU'NUN ÝDDÝALARI GERÇEÐÝ YANSITMAMAKTADIR"

Konuya iliþkin Adalet Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada ise "Kýlýçdaroðlu'nun baðýmsýz ve tarafsýz Türk yargýsýný hedef alarak ortaya attýðý iddialarýn gerçeði yansýtmadýðý" bildirildi.

Þahin hakkýnda çeþitli suçlardan 13 yýl 10 ay hapis cezasý verildiði ve Marmara 1 Nolu Kapalý Ceza Ýnfaz Kurumu'nda infazý devam ederken avukatýnýn itirazda bulunduðu belirtilen açýklamada, bunun üzerine Bakýrköy 14. Aðýr Ceza Mahkemesince verilen deðiþik iþ kararýna karþý Bakýrköy Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca itiraz edildiði bilgisi yer aldý.

Ýtirazýn deðerlendirilmesi sonucu ayný mahkemece ilk kararýn iptalinin kararlaþtýrýldýðý aktarýldýðý kaydedilen açýklamada, "Ýddiaya konu olan hükümlünün 13 yýl 10 ay kesinleþmiþ hapis cezasýnýn infazýna devam edilmiþtir." ifadesine yer verildi.

Bu safhada mahkemenin verdiði kararlarýn yargý süreçlerinin bir parçasý olduðu anýmsatýlan kararda, "yargý mensuplarýna yönelik açýklamalarýn yargýya güveni sarsmaya yönelik olduðu" belirtildi.

Açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Yargýya müdahale edildiði þeklindeki beyanlar baðýmsýz ve tarafsýz Türk yargýsýný yýpratmaya matuftur. Anayasa'nýn 9'uncu maddesinde yer aldýðý üzere; 'Yargý yetkisi Türk milleti adýna baðýmsýz ve tarafsýz mahkemelerce kullanýlýr.' Yine 138'inci maddeye göre; 'Hakimler, görevlerinde baðýmsýzdýrlar; Anayasa'ya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kiþi, yargý yetkisinin kullanýlmasýnda mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.' Bu hakikati görmezden gelen ve millet adýna karar veren yargý mensuplarýna yönelik açýklamalarla adalete güveni sarsmaya çalýþanlar asla amacýna ulaþamayacaktýr."

  • yargý hedef
  • gerçek dýþý iddia
  • sosyal medya paylaþýmý