Kýran kýrana koltuk pazarlýðý! Hezimete raðmen istifa etmeyen Kýlýçdaroðlu'nun 'Ýmamoðlu' planý
ABONE OL

Türkiye tarihi bir seçim dönemini geride býraktý. 14 Mayýs'ta yapýlan seçimde sandýktan ikinci tur çýkmýþtý. 28 Mayýs'ta bir kez daha sandýklara akýn eden seçmenin tercihi bir kez daha Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan oldu. Erdoðan'ýn açýk ara farkla yeniden Cumhurbaþkaný seçilmesiyle birlikte hezimete uðrayan CHP'de Genel Baþkan Kýlýçdaroðlu tüm partililerin hedefi oldu.

KILIÇDAROÐLU'NUN KOLTUK VE ÝMAMOÐLU PLANINI DEÞÝFRE ETTÝ

Yaþanan geliþmelerin ardýndan geçtiðimiz günlerde Kemal Kýlýçdaroðlu'nu istifaya çaðýran CHP yandaþý gazeteci Fatih Portakal, seçimde hezimete uðrayan Kemal Kýlýçdaroðlu'nun koltuk planýný deþifre etti. Ekim ayýndaki kurultayda Kýlýçdaroðlu'nun kazanacaðýný söyleyen Portakal, CHP'nin Ýmamoðlu için kurguladýðý oyunu da açýkladý.

HEZÝMETE RAÐMEN ÝSTÝFA ETMEDÝ

Arkasýna HDP ve PKK desteðini almasýna raðmen baþarýsýz olan Kýlýçdaroðlu'nun istifasý beklenirken, Bay Kemal istifaya yanaþmadý. Seçimlerden sonra açýklamalarda bulunan Kýlýçdaroðlu "mücadeleye devam" mesajý verdi.

YENÝLGÝNÝN ARDINDAN ÝMAMOÐLU ÝLE GÖRÜÞMÜÞTÜ

Seçimde alýnan aðýr hezimetin ardýndan Kýlýçdaroðlu tüm parti yönetimini görevden zorla istifa ettirerek yeni bir kurultay hazýrlýðýna kalkýþtý. Öte yandan kaybeden CHP Baþkaný geçtiðimiz günlerde deðiþim vurgulu açýklamalar yapan Ekrem Ýmamoðlu ile de görüþtü.

"KILIÇDAROÐLU'NUN KAZANACAÐI KESÝN"

CHP yandaþý gazeteci Fatih Portakal, seçimin ertesi sabahý açýklama videosu yayýnlayan Ýmamoðlu ile Kýlýçdaroðlu arasýndaki görüþmenin detaylarýný aktardý. Kýlýçdaroðlu'nun yenilgiye raðmen göreve devam edeceðini söyleyen Portakal, Ekim ayýnda partinin kurultay düzenleyeceðini ancak delege yapýsý nedeniyle Kýlýçdaroðlu'nun karþýsýna aday çýksa da yeniden baþkan olacaðýnýn kesin olduðunu belirtti.

ÝÞTE CHP'NÝN ÝMAMOÐLU PLANI

Ayrýca CHP yandaþý Portakal açýklamalarýnda Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nun yeniden Ýstanbul seçimlerinde aday yapýlacaðýný söyledi. ÝBB Meclisi'nde çoðunluk saðlayabilmesi þartý koþtuðunu ve böyle bir senaryonun gerçekleþtirdiði takdirde Ýmamoðlu'nun CHP Genel Baþkanlýðýna getirileceðini de ifade etti.

ÝMAMOÐLU YERÝNE MURAT ÇALIK

Portakal, tüm senaryolarýn gerçekleþmesi ve Ýmamoðlu'nun CHP Genel Baþkaný olmasý durumunda Beylikdüzü Belediye Baþkaný Murat Çalýk'ýn ÝBB'nin baþýna getirileceðini iddia etti.