2018 Kırklareli seçim sonuçları açıklandı
ABONE OL

Kırklareli ilinde 272.674 kayıtlı seçmen toplam 871 sandıkta oy kullanacak. Kırklareli seçim sonuçlarını öğrenmek için sayfamızda bulunan seçim haritasına tıklayabilir ve oy oranlarını takip edebilirsiniz. Seçime katılan partilerin ve ittifakların oy oranlarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

 

KIRKLARELİ SEÇİM SONUÇLARI (24 HAZİRAN 2018)

 

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Türkiye’de 24 Haziran seçim heyecanı yaşanıyor. Yurt içinde 56 milyon 342.263, yurt dışında 3 milyon 49.065 olmak üzere, toplam 59 milyon 391.328 seçmen bulunuyor. YSK Başkanı Sadi Güven, tahmini sandık sayısının 180.896 olduğunu söyledi. Güven, bu seçimde ilk defa seçmen olan 1 milyon 650.171 kişinin oy kullanacağını bildirdi.

KIRKLARELİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

AK PARTİ

SELAHATTİN MİNSOLMAZ
VOLKAN GÖÇ
KADRİYE TOKAT

CHP

Türabi Kayan

Vecdi Gündoğdu

İnci Tunç

İYİ PARTİ

Kürsad Yamaner
Sibel Pişkin
Mustafa Köseoğlu

MHP

1 SEMİH MERİÇ -YÜKSEKÖĞRENİM-İ ŞADAMI
2 NURAN KARACADAĞ -ORTAÖĞRENİM- SİGORTACI
3 RIFAT ERDEM -YÜKSEKÖĞRENİM- İNŞAAT TEKNİKERİ

HDP

1 FARUK ÖZDEL
2 DİREN CEVAHİR ŞEN
3 YAKUP ASLAN

KIRKLARELİ 1 KASIM 2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI

Kırklareli’nde yapılan son genel seçim sonuçları da seçmenler tarafından merak ediliyor. Seçmenler bu sayede hangi partinin oy oranının düştüğünü, hangisinin yükseldiğini analiz etme şansı yakalıyor. Kırklareli’nde yapılan 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde; en fazla oyu yüzde 55,7 ile CHP aldı. AK Parti ise yüzde 27,7 ile Kırklareli seçimlerinde en fazla oyu alan ikinci parti oldu. MHP’nin oy oranı yüzde 12,4, HDP’nin oy oranı ise yüzde 1,8 oldu. 

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Seçmenler, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) resmi internet sitesinden nerede, hangi sandıkta oy kullanabileceklerini görebiliyor. Oy vermek için seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Bu kural cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde de geçerli olacak.

GÖTÜRÜLMESİ GEREKEN BELGELER

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, resimli, kimliği ortaya koyan belgelerden biriyle oy kullanabilecek.

Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini kontrol edecek, kimlik tespitinin ardından, birleşik oy pusulası, zarf ve mührü seçmene verecek. Seçmen oyunu kabinde kullanacak.

GÖRÜNTÜ ALMAK YASAK

Cep telefonu, fotoğraf makinası ile oy kullanırken görüntü kaydetmek yasak. Görüntü kaydeden veya haberleşme sağlayan cihazlarla oy verme kabinine girilmesine müsaade edilmeyecek. Sandık kuruluna teslim edilecek cihazlar, oy verme işleminin ardından seçmene iade edilecek.

 

OY NASIL KULLANILIR?

Oy pusulasına basılacak mührün tercih edilen alanın dışına taşmaması gerekiyor. Birleşik oy pusulasında tercih edilen alana “EVET” veya “TERCİH” mührü basılacak.

İttifak alanı içerisinde mührün sadece bir siyasi partinin alanına basılması durumunda, oy pusulası geçerli sayılacak ve oy, basılan partinin oyu olarak kabul edilecek.

Başka bir siyasi parti veya ittifak alanı dışına taşırmadan, siyasi parti ittifak alanına birden fazla mühür basılması halinde oy pusulası yine geçersiz kılınmayacak ve bu oy ittifakın oyu sayılacak.

Oy pusulasına, “TERCİH” veya “EVET” dışında bir işaret konulması veya bir yerine imza atılması halinde oy geçersiz sayılacak.

Seçmen oy kabininden çıkmadan kimse oraya giremeyecek. Ancak oy pusulasını hazırlamak için makul sürenin aşılması durumda ise kurul başkanı tarafından uyarılacak. Uyarıya rağmen oy kabininden çıkmayan seçmene müdahale edilebilecek.

Cumhurbaşkanı ve milletvekillerine yönelik iki ayrı tercihi seçmen, tek bir zarfa koyarak sandığa atacak. Zarfa birleşik oy pusulasından başka bir şey konulmayacak.

Seçmene hata veya başka bir nedenden ötürü ikinci bir oy pusulası verilmeyecek.

Oy kullandıktan sonra seçmen listesindeki isminizin karşısınıza oy kullandığınıza dair imza atılacak.