Kýrklareli'nde göçmen kaçakçýlýðý suçuyla yargýlanan sanýklarýn 408'er yýla kadar hapsi istendi
ABONE OL

Kýrklareli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruþmaya, tutuksuz sanýk H.A. ile avukatlar katýldý. Diðer tutuksuz sanýk R.K. ve O.K. katýlmazken, ayný olaya karýþtýðý tespit edilen sanýk A.C'nin dosyasý birleþtirildi.

Sanýk H.A, savunmasýnda, hakkýndaki suçlamayý kabul etmedi.

Göçmen kaçakçýlýðý suçuna karýþmadýðýný ileri süren H.A, yaþanan olayla hiçbir alakasýnýn bulunmadýðýný iddia etti.

Yaþadýðý sorunlar nedeniyle psikolojik bunalýmda olan bir arkadaþýna destek olmak amacýyla Ýstanbul'dan Edirne'ye gittiðini ifade eden H.A, gece saatlerinde gezerek Ýstanbul'a dönmek amacýyla köy yollarýndan Kýrklareli'ne ulaþtýklarýný belirtti.

Kofçaz yolunda düzensiz göçmenlerin yakalandýðý sýralarda tesadüfen oradan geçtiðini, öncülük görevinin bulunmadýðý öne süren H.A, "Gece 4 civarý arkadaþýmla Ýstanbul'a dönmek üzere Edirne'den yola çýktýk. Kafa daðýtmak amacýyla hemen dönmek istemedik. Gezerek dönmek istediðimiz için köy yollarýný kullanarak Kýrklareli'ne geldik. Kýrklareli'ne Kofçaz yolundan çýktýk ve oradan Ýstanbul'a gidecektik. Benim öncülük ya da artçýlýk gibi görevim yok. Diðer sanýklarýn da hiçbirini tanýmýyorum." þeklinde savunma yaptý.

H.A, daha önce de göçmen kaçakçýlýðý suçundan yargýlandýðýný ve beraat ettiðini söyledi.

Avukatlarýn da savunmalarýnýn ardýndan dosyaya dahil edilen tutuksuz sanýk A.C'nin de bir sonraki celse hazýr edilmesi için talimat yazýlmasýna karar verildi.

Duruþma ertelendi.

ÝDDÝANAMEDEN

R.K'nin, yönetimindeki 34 JN 6738 plakalý kamyon ile 51 düzensiz göçmeni Ýstanbul'dan Kýrklareli'ne getirmek için 60 bin liraya anlaþtýðý ve Ýl Emniyet Müdürlüðü Göçmen Kaçakçýlýðýyla Mücadele ve Hudut Kapýlarý Þubesi ekiplerince 25 Eylül'de asayiþ kontrol noktasýnda yakalandýðý belirtildi.

H.A'nýn 34 DSS 493 plakalý otomobil ile öncülük faaliyeti yürüttüðü, kamyonda sürücünün yanýnda O.K'nin de olduðu kaydedilen iddianamede, kamyon kasasýnda sýnýr bölgesine götürülmek üzere farklý uyruklardan 51 düzensiz göçmenin yakalandýðý aktarýldý.

Ýddianamede, H.A, R.K. ve O.K. hakkýnda her bir düzensiz göçmen için 5 yýldan 8 yýla kadar (üst ceza sýnýrý 408'er yýl) hapis cezasý talep ediliyor.