Kirli eller yine devrede! TUSAÞ'a düzenlenen terör saldýrýsýnýn perde arkasý
ABONE OL

Ankara'da terör örgütü PKK tarafýndan yapýlan Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii (TUSAÞ) saldýrýsýný uzmanlar Akþam Gazetesi'ne yorumladý.

Uluslararasý Ýliþkiler ve Siyasal Bilimler Uzmaný Prof. Dr. Ýrfan Kaya Ülger: Bu saldýrý öncelikle bir süre önce MHP lideri Devlet Bahçeli tarafýndan açýklanan PKK'nýn laðvedilmesi ve yeni bir siyasi açýlým yapýlmasýna karþý bir sabotaj niteliðindedir. Türkiye 2013'te bir siyasi çözüm için irade ortaya koymuþtu fakat terör örgütü PKK þiddeti týrmandýrarak bu yolu kapatmýþtý. Þimdi ayný yöntemin devreye sokulduðunu görüyoruz. Terör örgütü ve arkasýndaki güçler yýkýlmadýklarýný varlýklarýný sürdürdüklerini mesaj olarak iletmek istiyorlar. Türkiye terör sorununu ulusal çýkarlarý doðrultusunda çözüme kavuþturma iradesi göstermiþtir. Bu irade bir þekilde baltalanmak isteniyor.

GAZZE DURUÞUNA TEPKÝ

Ülger sözlerine þöyle devam etti: Bu saldýrýnýn arkasýnda yabancý istihbarat servislerinin de olduðunu deðerlendiriyorum. Türkiye'nin son 1 yýl içinde Gazze'de ve Lübnan'a yönelik saldýrýlan karþýsýnda sesini yükseltmesi ve kararlý duruþundan rahatsýz olanlar bu duruma bir tepki olarak okunabilir. Türkiye Batý ile iliþkisini koparmadan yeni uluslararasý angajmanlara girebiliyor. Çok etkili bir dýþ politika anlayýþý içinde iliþkilerini yürütüyor. Son olarak Türkiye son 20 yýl içinde yaptýðý atýlýmlarýn bir sonucu olarak savunma sanayiinde dýþa olan baðýmlýlýðýný yüzde 20 seviyelerine getirdi. TUSAÞ gibi gözbebeði bir kurumun terör saldýrýsýnýn hedefi olmasý bu anlamda manidardýr.

BATI'NIN BRICS RAHATSIZLIÐI

Terör ve Strateji Uzmaný Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay: BRICS toplantýsýný gözden kaçýrmamamýz lazým. Bu platform Batý'ya karþý önemli farklýlýk oluþturuyor. Özellikle siyasal ve ekonomik anlamda alternatif bir oluþum. Üye sayýsý gün geçtikçe artýyor. Emperyalist devletlerin hýþmýna uðramýþ ya da dýþlanmýþ ülkeler bu platforma ilgili duyuyor. ABD'nin tek taraflý hegemonyasýna karþý sert bir duruþ gösteriyor. Türkiye'de bir taraftan arkasýný Batý'ya dönmeyerek diðer taraftan da BRICS'e katýlma iradesinde bir denge arayýþýnda. Bu durum Batý'daki küresel aktörleri rahatsýz ediyor olabilir. Saldýrýnýn BRICS toplantýsýnýn yapýldýðý gün gerçekleþmiþ olmasý manidar.

Baþkan Erdoðan liderliðindeki zirve sona erdi: Teröristan kurulmasýna asla müsaade edilmeyecek

'U.S yazýlý kaþýkla yemek yerdik'

Þehidimiz GÖKBEY'de aktif rol almýþ