Kýrmýzý bültenle aranan Rus zanlý Antalya'da yakalandý
ABONE OL

Valilikten yapýlan açýklamaya göre, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlýðý ekipleri, Rusya'da rüþvet suçuyla kýrmýzý bültenle aranan ayrýca hakkýnda acil yakalama kararý bulunan A.P'nin (58) deniz yoluyla Türkiye'den yurt dýþýna kaçacaðý bilgisi üzerine harekete geçti.

Komutanlýðýn Ýstihbarat Þube Müdürlüðü ve yüzer unsurlarýyla birlikte, Antalya MÝT Bölge Daire Baþkanlýðýnýn da desteðiyle Antalya açýklarýnda bulunan Ukrayna bayraklý yelkenli tekneye operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Interpol'ün kýrmýzý bültenle aradýðý Rus uyruklu A.P, oðlu E.P, Azerbaycan uyruklu V.D. ve Ukrayna uyruklu I.C. yakalandý.

Teknede yapýlan aramada, 7 bin avro, 5 bin dolar, 200 Tayland bahtý, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartý, Rusya kimliði, pasaport, 4 cep telefonu, bir dizüstü bilgisayar ve tablet ele geçirildi.

Operasyonda A.P. gözaltýna alýndý, oðlu E.P. Türkiye'deki ikamet izin süresi dolduðu için Antalya Ýl Göç Ýdaresi Müdürlüðüne teslim edildi, diðer 2 kiþi ise salýverildi.

Öte yandan, A.P'nin 2021'de Türk vatandaþý olduðu, 2023 yýlýnda ise Rusya adli birimlerince yakalama kararý bulunmasý nedeniyle Türk vatandaþlýðýndan çýkarýldýðý belirtildi.