Kýyý Emniyeti ekipleri 9 ayda 37 bin 128 gemiye kýlavuzluk hizmeti verdi
ABONE OL

Uraloðlu, Kýyý Emniyeti Genel Müdürlüðünün (KEGM) 2024 yýlý ocak-eylül dönemine iliþkin operasyonel faaliyetlerini deðerlendirdi.

KEGM'nin filosunu güçlendirmeye devam ettiklerinin altýný çizen Uraloðlu, 4 römorkör ile 6 kýlavuzluk botunun Türk tersanelerinde yerli olarak üretilmesine yönelik adýmlarý attýklarýna dikkati çekti. Uraloðlu, "Yerli ve milli yazýlým ve teknolojilerle çeþitli tip ve sýnýfta modernize edilmiþ 100 araçlý filo ve 2 binin üzerinde deneyimli personel kadrosuyla 7 gün 24 saat, baþta Türk boðazlarý olmak üzere, Mavi Vatan'da seyir emniyetini saðlýyoruz." deðerlendirmelerinde bulundu.

Denizlerdeki seyir emniyeti, can, mal ve çevre güvenliðinin artýrýlmasý adýna önemli çalýþmalara imza atan Kýyý Emniyeti ekiplerinin 2024'ün 9 ayýnda Ýstanbul ve Çanakkale boðazlarýndaki kurtarma operasyonlarý hakkýnda bilgi veren Uraloðlu, bu süreçte 200 can kurtarma operasyonuyla 861 kiþinin kurtarýldýðýný bildirdi.

-19 GEMÝ KURTARMA OPERASYONU BAÞARIYLA GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ

Uraloðlu, ayný dönemde 19 gemi kurtarma operasyonunu baþarýyla gerçekleþtirerek denizlerdeki seyir emniyeti, can, mal ve çevre güvenliðinin artýrýlmasýný saðladýklarýný anlatarak þöyle devam etti:

"Baþta yoðun deniz trafiðinin olduðu noktalarda gemilerin emniyetli bir þekilde geçiþ yapmasýný saðlamak amacýyla refakat hizmeti de veriyoruz. 2024 yýlý ocak-eylül döneminde 8 bin 595 gemiye seyir emniyetinin artýrýlmasýna yönelik olarak olasý bir arýza ve acil durumda ivedi olarak müdahale edilmesi amacý ile refakat hizmeti verildi. Limanlarda ve dar sularda gemilerin manevra yapabilmesine yardýmcý olmak amacýyla verilen liman römorkörcülük hizmeti kapsamýnda ise 4 bin 963 operasyon gerçekleþtirdik."

Ýstanbul ve Çanakkale boðazlarýnda verilen kýlavuzluk hizmetine de deðinen Uraloðlu, "9 ayda Ýstanbul Boðazý'ndan geçiþ yapan 31 bin 161 geminin yüzde 61,8'ini oluþturan 19 bin 263 gemiye kýlavuzluk hizmeti verdik. Çanakkale Boðazý'ndan geçiþ yapan 34 bin 646 geminin ise yüzde 51,6'sý yani 17 bin 865 gemi, kýlavuz kaptanlarýmýz tarafýndan yönetildi. 9 ayda Türk boðazlarýnda 37 bin 128 gemiye kýlavuzluk hizmeti verildi." ifadelerini kullandý.