Kýz kardeþlerden çobana darp! Dövüp kameraya kaydettiler
ABONE OL

Olay, dün akþam saatlerinde Çokak Mahallesi'nde meydana geldi. Seçil G., hayvan otlatan çoban Nail Y.'nin yanýna giderek Akifiye Mahallesi'ne gidip kendisine içki almasýný istedi. Olumsuz yanýt alan Seçil G., Nail Y.'yi tokatladý, ardýndan da sopayla peþ peþe vurmaya baþladý. Seçil G.'nin kýz kardeþi M.G. ise o anlarý cep telefonu kamerasýyla kaydetti. Nail Y., "Allah'ýný seversen vurma" derken, Seçil G. ise sopayla vurmaya devam etti. Aldýðý darbelerle Nail Y. baþýndan yaralandý. Seçil G. bu sýrada kardeþine, "Bak beyni kanýyor. Bak bak beyninden nasýl kan geliyor, yaklaþtýr kamerayý. Evet arkadaþlar, Nail aðabeyimizin kafasý kanadý ama bir þey olmaz" dediði görüldü. M.G. ise "Bacaklarýna vur, Seçil bacaklarýna vur" diye karþýlýk verdi. Seçil G., zaman zaman türkü söyleyip oynayarak Nail Y.'ye vurmaya da devam etti.

Ýki kardeþin bölgeden ayrýlmasýnýn ardýndan Nail Y, durumu 112 Acil Çaðrý Merkezi'ne bildirdi. Ýhbarýn ardýndan Seçil G. ve kýz kardeþi M.G. jandarma ekipleri tarafýndan gözaltýna alýndý. Andýrýn Devlet Hastanesi'ne götürülen Nail Y. darp raporu alarak þikayetçi oldu. Ýfadesinde kýz kardeþlerin yanýna gelerek Akifiye Mahallesi'nden içki almalarýný istediðini, olumsuz yanýt verince de kendisini dövdüklerini söyledi.

Seçil G. ve kýz kardeþi M.G., jandarmadaki iþlemlerinin ardýndan adliyeye sevk edildiði bildirildi.

BAKAN YERLÝKAYA: BU ÞÝDDET ASLA KABUL EDÝLEMEZ

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, olayla ilgili sosyal medya hesabýndan açýklama yaptý. Yerlikaya, "20 Eylül 2024 Cuma günü N. Y. adlý 45 yaþýndaki çobanlýk yapan bir vatandaþýmýz, (köyünde engelli olarak bilinen) Kahramanmaraþ Andýrýn ilçemiz Akifiye Jandarma Karakol Komutanlýðýna baþvurarak, sürüsünü otlatýrken sopa ile darp edildiðini beyan etmiþtir. Sosyal medyada yer alan görüntüler güvenlik güçlerimizce de incelenmiþ ve darp eden þahýslarýn M.G. ve S.G. olduklarý tespit edilmiþtir. Her iki þahýs da yakalanmýþtýr. Þahýslar Cumhuriyet Savcýsýnýn talimatýyla mevcutlu olarak Cumhuriyet Savcýlýðýna sevk edilmiþtir. Vatandaþýmýza yapýlan bu þiddet asla kabul edilemez" dedi.

DEHÞETÝ YAÞAYAN ENGELLÝ ÇOBANDAN ÝLK AÇIKLAMA

Basýn mensuplarýna olaya iliþkin açýklama yapan Yener, "Ben hayvan otlatýyordum geldiler beni dövdüler. En son sopayla kafama vurdular. Kanlar içinde kaldým. Çok dövdüler ellerinden zor kaçýp eve gittim" dedi. Çoban Yener, genç kýzlarýn alkol istediðini almayýnca kendisini darp ettiðini de söyledi.