Kýz öðrencinin cinsel saldýrýya uðradýðý iddiasýna yalanlama
ABONE OL

Pehlivan, Valilikte yaptýðý açýklamada, akþam saatlerinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait Müfide Ýlhan Kýz Öðrenci Yurdu'na gidiþ güzergahýndaki iki kýz öðrenciye yönelik, bir araçta bulunan iki erkek tarafýndan uygunsuz ve rahatsýz edici sözler söylendiði iddiasýyla 112 Acil Çaðrý Merkezine ihbar geldiðini belirtti.

Ýhbar üzerine emniyet birimleri ve yurtta görevli ekiplerin hýzla hareket edip olay yerine intikal ettiðini dile getiren Pehlivan, "Öðrencilerle birebir yapýlan görüþmelerde, sosyal medya mecralarýnda iddia edildiði gibi herhangi bir maðduriyet veya þikayet konusu bildirilmemiþtir. Sosyal medya paylaþýmlarýndan etkilenerek yurdun dýþýnda toplanan öðrencilerimiz, iddialarýn asýlsýz olduðunun anlaþýlmasý üzerine kaldýklarý yurtlarýna dönmüþtür." ifadelerini kullandý.

Pehlivan, konuyla ilgili baþlatýlan adli ve idari tahkikatýn sürdüðünü anlattý.

Sosyal medya hesaplarýnda paylaþýlan "cinsel saldýrý" iddiasýna deðinen Vali Pehlivan, þöyle konuþtu:

"Mersin KYK Kýz Yurdu'nda bir kýz öðrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldýrýya uðradýðý yönündeki iddialarýn tamamen asýlsýz olduðu anlaþýlmýþ olup bu tür sosyal medya paylaþýmlarý yapan hesaplarla ilgili olarak 'Halký yanýltýcý bilgiyi alenen yayma' suçu kapsamýnda Mersin Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan inceleme baþlatýlmýþtýr. Bu kapsamda, asýlsýz haber yaptýðý ve yaydýðý tespit edilen sosyal medya hesaplarý hakkýnda gerekli yasal iþlemler yapýlmaktadýr."

- "ÖÐRENCÝLERÝMÝZÝN HUZURU VE GÜVENLÝÐÝ BÝRÝNCÝ DERECEDE ÖNCELÝÐÝMÝZDÝR"

"Yurtlarýmýzda barýnan bütün öðrencilerimiz, ailelerinin bizlere emanetidir." diyen Pehlivan, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Öðrencilerimizin huzuru ve güvenliði birinci derecede önceliðimizdir. Bu konuda her türlü tedbir alýnmýþ durumdadýr ve tavizsiz þekilde uygulanmaktadýr. Öðrencilerimizi ve halkýmýzý tedirgin edecek, huzurunu bozacak provokatif haberlere itibar edilmemelidir."

Açýklamasýnda Pehlivan'a, Mersin Cumhuriyet Baþsavcýsý Tolgahan Öztoprak, Ýl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile Gençlik ve Spor Ýl Müdürü Göksun Öz eþlik etti.

  • Mersin
  • Ali Hamza Pehlivan
  • cinsel saldýrý