KKTC Cumhurbaþkaný Tatar'dan net mesaj: Ýleride bir antlaþma olacaksa, o antlaþmanýn bir tarafý da KKTC olacaktýr
ABONE OL

Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, Kýbrýs'ta hiçbir zaman dayatma bir çözümü kabul etmeyeceklerini belirterek, "Özgür irademizle kurduðumuz devletimizin tanýnmasý gerekiyor." dedi.

KKTC Cumhurbaþkanlýðýndan yapýlan yazýlý açýklamaya göre Tatar, Birleþmiþ Milletler (BM) 78. Genel Kurulu dolayýsýyla bulunduðu New York'ta KKTC vatandaþlarý ile bir araya geldi.

Tatar, burada yaptýðý konuþmada, yurt dýþýnda yaþayan Kýbrýs Türklerinin birlik ve beraberlik içinde olduklarýný ve öz vatanlarýndan asla kopmadýklarýný belirtti.

Gelecek kuþaklarýn KKTC ile baðlarýný sürdürmesinin önemine dikkati çeken Tatar, Türkiye Cumhuriyeti'nin desteðinin önemli olduðunu vurguladý.

Tatar, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn BM Genel Kurulu'nda yaptýðý konuþmada, Kýbrýs Türklerine yapýlan haksýzlýklarýn son bulmasý, zulüm niteliðindeki ambargo ve izolasyonlarýn kaldýrýlmasý ve KKTC'nin baðýmsýzlýðýnýn kabul görmesi ve tanýnmasý gerektiðini söylediðini aktararak, "Verilen bu destek, tüm dünyada haklý davamýzýn duyurulmasý ve kabul görmesi bakýmýndan önemlidir." dedi.

Farklý ülkelerle iliþkilerin geliþtirilmesi için yürütülen çalýþmalarýn önemine de iþaret eden Tatar, "KKTC, artýk bir gerçektir, Kýbrýs Türkünün geleceði için baðýmsýz bir þekilde yaþayabileceði bir vatan topraðýdýr, hepimizin öz vatanýdýr." diye konuþtu.

Tatar, New York'taki temaslarýna da deðinerek, Kýbrýs Türk halkýnýn haklý mücadelesinin dünyada yer bulabilmesi için Kýbrýs'ta yapýlan ayrýmdan mutlak suretle vazgeçilmesi gerektiðini dile getirdi.

"Özgür irademizle kurduðumuz devletimizin tanýnmasý gerekiyor." diyen Tatar, bu þekilde oluþacak bir iþbirliði sonucunda tüm bölgenin istikrardan yarar saðlayabileceðini söyledi.

- "ÝLERÝDE BÝR ANTLAÞMA OLACAKSA, O ANTLAÞMANIN BÝR TARAFI DA KKTC OLACAKTIR"

Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile New York'ta gerçekleþtirdiði görüþmeye deðindi.

Görüþmede, Kýbrýs Türk tarafýnýn pozisyonunu anlattýðýný kaydeden Tatar, hiçbir zaman dayatma bir çözümü kabul etmeyeceklerini söylediðini aktardý.

Tatar, ancak özgür irade ile yapýlacak bir görüþme sonrasýnda bir antlaþma olabileceðini vurgulayarak, "Ýleride bir antlaþma olacaksa, o antlaþmanýn bir tarafý da KKTC olacaktýr." ifadesini kullandý.