Kocaeli Cumhuriyet Bayramý'nda Türk bayraðýyla donatýlacak
ABONE OL

Valilikten yapýlan açýklamada, Cumhuriyet'in 100. yýlý dolayýsýyla "Her Eve Bir Bayrak As" kampanyasý baþlatýldýðý belirtildi.

Kentte Cumhuriyet'in 100. yýlýnýn çeþitli etkinlik ve programlarla kutlanacaðý aktarýlan açýklamada, "Valiliðimiz koordinasyonunda baþlattýðýmýz 'Her Eve Bir Bayrak As' kampanyamýz doðrultusunda Kaymakamlýklarýmýz tarafýndan belirlenen noktalarda daðýtýmýný gerçekleþtirmeye baþladýðýmýz ay yýldýzlý bayraklarýmýzý ev ve iþ yerlerimize asarak ve düzenlenecek etkinliklere katýlým saðlayarak, Kocaeli'de Cumhuriyet coþkusunu en güzel ve yoðun bir þekilde yaþayalým. Haydi Kocaeli, 100. yýl dönümünde ilimizi þanlý bayraðýmýzla donatalým." ifadelerine yer verildi.

Kocaeli Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamada ise Cumhuriyet'in 100. yýlýnýn tüm yurtta olduðu gibi Kocaeli'de de coþkuyla kutlanacaðý kaydedildi.

Bu kapsamda, Sivil Toplum Kuruluþlarý ile Ýliþkiler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan organize edilen bayrak daðýtým etkinliðinde esnaf ve vatandaþlara, yaklaþýk 20 bin bayrak hediye edileceði belirtildi.

Öte yandan Valilik ve Büyükþehir Belediyesi tarafýndan daðýtýlacak 220 bin Türk bayraðýnýn yaný sýra ilçe belediyeleri tarafýndan da bayrak daðýtýmý yapýlacak.