Kolonlarý çatlayan bina kontrollü olarak yýkýlacak
ABONE OL

Bahçelievler Soðanlý Mahallesinde bulunan Þahin Apartmaný'nýn sakinleri, akþam saatlerinde bodrum katýndaki kolonlardan ses geldiði yönünde emniyete ve belediyeye ihbarda bulunmuþtu. Boþaltýlan binada, hassas GPS ölçüm cihazýyla yapýlan kontrollerde binada 3 milimetre kayma olduðu tespit edildi.

Kontrollerin ardýndan Bahçelievler Belediyesi'ne baðlý ekipler, 1977 yýlýnda zemin artý 6 kat olarak ruhsatlý inþa edilen, 12 daire ve 5 dükkandan oluþan binanýn içine girerek çatlayan kolonlarda detaylý incelemelerde bulundu. Ýncelemeler sýrasýnda kaydedilen görüntülerde kolonlardaki hasar detaylý görüntülendi.

Tedbir amacýyla boþaltýlan Þahin Apartmaný ve bitiþiðindeki iki binada bulunan yaklaþýk 50 vatandaþa, Bahçelievler Belediyesi tarafýndan çevre otellerde barýnma imkaný saðlandý.

Yapýlan ölçümlerde 3 milimetre kaydýðý öðrenilen binanýn yarýn sabah kontrollü olarak yýkýlacaðý öðrenildi.

"SABAHA KADAR BURADAYIZ"

Bahçelievler Belediye Baþkaný Hakan Bahadýr, "1977 yapýmý 5 katlý binada 12 daire ve 5 dükkan olduðunu belirterek, "Bu binayý boþalttýk. Sesler geliyor. Kolonda patlama gördü teknik ekibimiz. Yanýndaki iki bitiþik binayý da boþalttýk. Onlarda bir hasar yok. Þu anda tedbirleri aldýk. Evlerde kimse yok. Ses ölçümü, röntgen çekimi, hassas olarak kolonlarda, binada kayma var mý diye ölçüm aletini getirdik. Ona bir saat içerisinde karar verilecek. Eðer yýkýlmasý gerekiyorsa bu akþam, makinelerimiz geliyor, yýktýracaðýz. Eðer müsaitse, devam edebilirse yarýn yýkacaðýz. Yaklaþýk 50 vatandaþýmýzý otellere yönlendirdik. Orada aðýrlayacaðýz. Önemli olan, buradaki çürük apartmanýn yýkýlmasýnda vatandaþlarýmýza bir zarar gelmesin. Tabii içeride eþyasý olan arkadaþlarýmýz var. Yapýlan test neticesinde kýymetli eþyalarýný almalarýna belki müsaade edebiliriz ama ona teknik ekibimiz karar verir. Tedbirimizi aldýk, bekliyoruz. Sabaha kadar buradayýz. Önemli olan kazasýz belasýz bu durumu atlatmak." ifadelerini kullandý.