Bahçelievler'de balkonunun sývalarý dökülen 5 katlý bina tedbiren boþaltýldý
ABONE OL

Zafer Mahallesi Hilal Sokak'taki 5 katlý binanýn en üst katýnda bulunan balkonun altýndaki sývalar, gece saatlerinde döküldü.

Ýhbar üzerine olay yerine gelen Bahçelievler Belediyesine baðlý zabýta ekipleri, tedbir amacýyla binayý tahliye etti.

Çevresi güvenlik þeridiyle kapatýlan yapýda ekiplerin inceleme çalýþmalarý ise sürüyor.

Belediyenin Kentsel Dönüþüm Müdürlüðünce, fiziksel inceleme sonucu yapýnýn kolon ve kiriþlerinde korozyon tespit edildiði, bu nedenle yapýnýn taþýyýcýlýk ve dayanýmý konusunda gerçeðe en yakýn sonucu elde edebilmek ve kentsel dönüþüm imkanlarýndan faydalanabilmek için Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýnca yetkilendirilmiþ kurum ve kuruluþlarca binadan ivedilikle karot aldýrýlýp, neticesinin belediyeye iletilmesi gerektiðine iliþkin bilgilendirme notu binaya asýldý.

Ýlgili yazýda, "6306 sayýlý yasanýn 3. maddesine göre sonucun Bakanlýða ve belediyeye bildirilmesi gerektiði" belirtilerek, aksi halde binada can ve mal güvenliði açýsýnda meydana gelebilecek olumsuzluklarýn bina maliklerine ait olacaðý ifade edildi.

- BÝNA SAKÝNLERÝNE 10 GÜN ÝÇÝNDE EÞYALARINI TAÞIMALARI ÝÇÝN BÝLGÝLENDÝRME

Bahçelievler Belediyesinden konuyla ilgili yapýlan açýklamada, Zafer Mahallesi Hilal 1 Sokak'ta "No:1 6341" parselde bulunan yapýnýn imar iþlem dosyasýnda yapýlan kontrolde yapýya zemin+4 normal kat için 8 Mayýs 1975'te ruhsat tanzim edildiði, 15 Haziran 1977'de iskan (yapý kullanma izin belgesi) alýndýðý belirtildi.

Açýklamada, "Proje ve ruhsata aykýrý olarak 5. normal kat kaçak yapýlarak zabýt varakasý tutulmuþ, 2981 sayýlý kanunun 18. maddesine göre 18 Aralýk 1984 tarihinde imar affýndan yararlanýlarak zemin+5 normal kat için yapý kullanma izin belgesi tanzim edilmiþtir. Web tapuda 14 baðýmsýz yer almaktadýr. On gün içinde eþyalarýný taþýmalarý ve binanýn nüfustan tahliye edilerek mühürleneceði, ayrýca bina maliklerine ivedi (yarýn) þekilde karot aldýrmalarý konusunda bilgilendirme yapýldý." ifadelerine yer verildi.

- "04.30 GÝBÝ BÝNAYI BOÞALTTIK"

Binanýn birinci katýndaki dairede kiracý olarak ikamet eden Cüneyt Direk, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Kayseri Þehir Hastanesinden taburcu olan çocuðuyla Ýstanbul'a dönmek üzereyken saat 03.30'da eþinin kendisini aradýðýný ve durumu haber verdiðini söyledi.

Bina sakinlerinin durumu bildirdiði polis, itfaiye ve belediye ekiplerinin kýsa sürede olay yerine geldiðini kaydeden Direk, "Ekipler en üst katta incelemelerde bulundular. Ondan sonra binayý boþaltmamýzý söylediler. 04.30 gibi binayý boþalttýk. Haným ve çocuklar kaynanamda kalýyor." dedi.

Direk, evde ufak tefek çatlaklar olduðunu anlatarak, "Tedirgin oluyorduk. Zaten ev arýyorduk ama bütçemize göre ev bulamýyoruz. Burada 3 bin 500 lira kira veriyorduk." diye konuþtu.