Kripto para taslaðýyla ilgili iddialara yalanlama
ABONE OL

AK Parti'nin bugün mecliste sunduðu kripto yasa tasarýsý olarak bilinen düzenleme ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarýndan yapýlan paylaþýmlarla ilgili AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Ömer Ýleri'den açýklama geldi.

Ömer Ýleri, konuyla ilgili sosyal medya hesabýndan açýklama yaptý.

"Taslakla Türk vatandaþlarýnýn yurt dýþý platformlarda iþlem yapmasýnýn yasaklandý" iddialarýna iliþkin Ýleri, "Türkiye'de yerleþiklerin kendi inisiyatifleri ile yurt dýþý platformlarda hesap açarak iþlem yapmasýnda herhangi bir engel bulunmamaktadýr" ifadelerini kullandý.

Ýleri açýklamasýnda þu ifadelere yer verdi:

Bugün meclise sunduðumuz ve kamuoyunda kripto yasa tasarýsý olarak bilinen düzenleme ile ilgili olarak sosyal medya mecralarýndaki paylaþýmlar doðrultusunda, özellikle yurt dýþý platformlarýna istinaden aþaðýdaki bilgilendirmeyi yapmak ihtiyacý duyuyorum; Taslakla Türk vatandaþlarýnýn yurt dýþý platformlarda iþlem yapmasýnýn yasaklanmasý söz konusu deðildir. Türkiye'de yerleþiklerin kendi inisiyatifleri ile yurt dýþý platformlarda hesap açarak iþlem yapmasýnda herhangi bir engel bulunmamaktadýr. Bununla birlikte, yurt dýþý platformlarýn Türkçe internet sitesi açmasý, Türkiye'de yerleþiklere yönelik reklam yapýlmasý gibi faaliyetlerde bulunmasý SPK lisansýna tabi olacaktýr.

  • Ömer Ýleri
  • Meclis
  • yasa