Küçükçekmece'de Aziz Yeniay'a yönelik silahlý saldýrýda yeni geliþme!
ABONE OL

Küçükçekmece Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca, AK Parti Küçükçekmece Belediye Baþkan adayý Aziz Yeniay'ýn, 10 Þubat'ta Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneði ziyareti sýrasýnda beyaz bir araçla olay yerine gelen kiþilerce uzun namlulu silah ve tabancayla ateþ açýlmasýna iliþkin yürütülen soruþturmanýn geniþletildiði belirtildi.

Bu kapsamda olayýn Kanarya Mahallesi merkezli faaliyet gösteren "Eminanç Kardeþler" olarak bilinen silahlý suç örgütü tarafýndan gerçekleþtirildiði, yaklaþýk 3 ay süren teknik takip ve uygulamalý soruþturmada, bu örgütün ilçede cinayet, yaralama ve iþ yeri kurþunlama gibi silahlý saldýrý eylemlerinin de sorumlusu olduðu tespit edildi.

Soruþturma kapsamýnda suç örgütüne yönelik 10 Haziran'da eþ zamanlý düzenlenen operasyonla 11 þüpheli gözaltýna alýndý.

Þüpheliler emniyetteki iþlemlerinin ardýndan Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

- Ne olmuþtu?

AK Parti Küçükçekmece Belediye Baþkan adayý Aziz Yeniay'ýn, 10 Þubat'ta Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneði ziyareti sýrasýnda beyaz bir araçla olay yerine gelen kiþilerce uzun namlulu silah ve tabancayla ateþ açýlmýþtý.

Saldýrýda E.G.D. (32) aðýr yaralanýrken, çevredeki bazý binalara ve araçlara da kurþun isabet etmiþti. Baþýndan yaralanan E.G.D, saðlýk ekiplerinin müdahalesinin ardýndan kaldýrýldýðý hastanede tedavi altýna alýnmýþtý.

Þüphelilerin tespiti için oluþturulan 150 kiþilik ekip, çevredeki kamera kayýtlarýný incelemiþ, olay yerinde yapýlan çalýþmalarda 14 adet 7,62 milimetre uzun namlulu silah kovaný, 3 adet 9 milimetre kovan bulunmuþ, 5 araç ve 1 ikamete kurþun isabet ettiði belirlenmiþti.

Çalýþmalarda, 4'ü yaþý küçük olmak üzere 26 þüpheli gözaltýna alýnmýþtý. AK Parti Küçükçekmece Belediye Baþkan adayý Aziz Yeniay ve olay yerinde bulunan 3 polis memuru ifade vererek þüphelilerden þikayetçi olmuþtu.

20 þüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmiþti.