Kuduz köpekleri kaçýrýp para topluyorlar! 'Hayvansever' terörü
ABONE OL

Türkiye'de baþýboþ sokak köpeklerinin neden olduðu trafik kazalarý ve ölümle sonuçlanan saldýrý vakalarýnda artýþ yaþanýnca 5199 sayýlý yasa deðiþtirildi. Yasa kapsamýnda sokakta bulunan baþýboþ köpeklerin barýnaklara toplatýlmasý yönünde yeni uygulamaya geçildi. Hayvanlar için yasadýþý ve denetimsiz para toplayan sözde hayvanseverler, asýlsýz iddialarla süreci provoke etti. En son Gebze ve Ümraniye'deki belediyelere ait hayvan barýnaklarýný basan sözde hayvanseverler olay çýkardý. Ümraniye Belediyesi'nin barýnaðýný basan grup, zabýtayý býçaklayýp veteriner iþleri müdürünü darp etti.

ÇOÐU HASTA 295 HAYVAN

Akþam Gazetesi'nin haberine göre, Grubun, koruma altýnda olan ve aralarýnda kuduz hayvanlarýn da bulunduðu 151 köpek ile 144 kediyi kaçýrdýðý ortaya çýktý. Vatandaþlarýn duygularýný istismar eden bu kiþiler, barýnaklardan kaçýrdýklarý hayvanlar için sosyal medyadan para toplamaya baþladý.

AZ ÇOK DEMEDEN PARA GÖNDERÝN

Paylaþýmlardan birinde "Gebze ve Ümraniye barýnaklarýndan çýkarýlan evlatlar için kliniðe ödeme yapacaðýz. Az çok demeden destek olun" sözleri yer aldý.

YARDIMLAR IBAN'A!

Bir baþka paylaþýmda ise "Gebze ölüm kampýndan 6 kedi, 3 köpek çýkardýk. Yardým etmek istersen IBAN aþaðýda" ifadeleriyle para istendi.

1.5 MÝLYON LÝRALIK MALZEME DE ÇALDILAR

Ümraniye Belediye Baþkaný Ýsmet Yýldýrým, barýnaktan kaçýrýlan kuduz ve yasaklý ýrklarýn toplum için tehdit oluþturduðunu söyledi. Barýnaktan malzemelerin de çalýndýðýný belirten Yýldýrým, þu ifadeleri kullandý: "Bakým evimiz yaðmalanmýþ. Cerrahi ekipmanlarýmýz, ilaçlarýmýz maalesef gasp edilmiþ. Bunlarýn deðeri 415 bin TL ama bugün almaya kalksanýz 1 milyon 500 TL'ye alacaðýnýz þeyler."

GEBZE BELEDÝYESÝ: KÖPEKLER HASTA, GERÝ GETÝRÝN!

Gebze Belediyesi, 'Sokak Hayvanlarý Rehabilitasyon Merkezi'nden hasta ve kazaya maruz kalmýþ sahipsiz hayvanlara saðlýk hizmeti verdiðini belirtti. Hayvanlarý kaçýranlara da þu çaðrý yapýldý: "Kuduz, salgýn hastalýk gibi toplum saðlýðýný tehdit eden saðlýk sorunlarý bulunan ve yaralanma sonucu organ hasarlarý olan bütün hayvanlarýn merkezimize iadesinin ivedilikle yapýlmasý gerekmektedir."

'POLÝSE ÝHBAR EDÝN'

Belediye, hayvanlarý kaçýrarak fýrsatçýlýk yapýp para toplamayan kiþilere karþý vatandaþlarý da uyardý. Konuyla ilgili yasal süreç baþlatýldýðý belirtilen açýklamada, "Eylemciler, hastalýklarý gerekçe göstererek, insanlarýmýzýn duyarlýlýðýný istismar edip para toplamaya çalýþmaktadýr. Vatandaþlarýmýzýn para toplama taleplerine itibar etmemesini, para talebinde bulunanlarý emniyet ve savcýlýklara bildirmelerini istirham ederiz" denildi.

Sahipsiz köpekler 5 yaþýndaki çocuða saldýrdý

Akýlalmaz olay! "Sahiplenilen saldýrgan köpek tekrar sokaða býrakýldý" iddiasý

Ümraniye Belediye Baþkaný Yýldýrým, kaybolan hayvanlar hakkýnda açýklama