Kültür ve Turizm Bakaný Ersoy: Depremzedeleri motive edecek ne gerekiyorsa yapmaya devam ediyoruz
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraþ merkezli 6 Þubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'nýn eski günlerinden daha iyi duruma geleceðini söyledi.

Çeþitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Ersoy, Malatya Valisi Ersin Yazýcý'yý makamýnda ziyaret etti.

Valilik Ziyaret Defteri'ni imzalayan Ersoy'a, Büyükþehir Belediye Baþkaný Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tufenkci, Ýnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 2. Ordu Komutaný Korgeneral Metin Tokel, Malatya Ýl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve diðer ilgililer eþlik etti.

Daha sonra Malatya Büyükþehir Belediyesini ziyaret ederek, Baþkan Selahattin Gürkan ile görüþen Bakan Ersoy, Kahramanmaraþ merkezli depremlerde hayatýný kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakýnlarýna baþsaðlýðý ve sabýr diledi.

Depremlerin üzerinden 1 yýl geçse de daha dün gibi hatýrladýðýný anlatan Ersoy, o gece uyumadýðýný, Ankara'da depremi þiddetli hissettiklerini, "Ankara bu kadar sallandýysa mutlaka bir yerler yýkýlmýþtýr." dediðini söyledi.

Saat 05.00 sularýnda Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan tarafýndan görev yerlerinin tebliði edildiðini ve Malatya'ya geldiðini belirten Ersoy, þöyle devam etti:

"6 Þubat çok zor bir gündü. Çünkü Malatya'nýn uzun zamandýr yaþadýðý en kuvvetli kýþ yaþanýyordu. Çok ciddi kar vardý. Merkezde 20-30 santimetre kar vardý. Sonuçta biz devlet adamýyýz, görev yerimiz 6 Þubat sabahý burasý tayin edildi. Biz de devlet adamý olmanýn sorumluluðuyla elimizden gelen gayreti, desteði gösterdik. Bakanlýðýmýzýn bütün ekipleriyle geldik ama sonuçta bu devletin tek baþýna yaptýðý bir þey deðil, devletin bütün kurumlarý ile ve vatandaþla, STK'larla elbirliðiyle yaptýðý bir þey. Malatya'da hýzlý aksiyon alabildik çünkü en büyük þansýmýz özellikle Büyükþehir Belediyesinin altyapý kurumlarýnýn bulunduðu binalarýn saðlam, ayakta olmasýydý. Yani iþleyen bir sistemin yýkýlmadan çalýþýyor olmasýydý ve Malatya'da çok hýzlý karar alýp uygulayabilme þansýna sahiptik."

"ANTALYA NEYSE MALATYA'DA BENÝM ÝÇÝN O ARTIK"

Kentte bir ekip çalýþmasý yürüttüklerini dile getiren Ersoy, þunlarý kaydetti:

"Devletin bütün kurumlarý, belediyeler, vekillerimiz, STK'lar, vatandaþýmýz herkes el birliðiyle o günleri atlattýk. Depremin ilk 100 gününü aðýrlýklý olarak Malatya'da geçirdim. Ýlk günden itibaren bir aile gibi olundu. Hemþehrilik beratý da verdiði için Malatya'ya müteþekkirim. Ben Antalyalýyým aslen ancak Antalya neyse Malatya'da benim için o artýk. Elimden gelen desteði devlet adamý olduðum sürece devam ettireceðim. Görev sürem dolduktan sonra da vatandaþ Mehmet Ersoy olarak her fýrsatta geleceðim ve sizleri ziyaret edeceðim. Malatya çok güzel bir þehir. Ýnþallah eski günlerinden daha iyi, daha planlý, daha düzgün olacak. Biz de üstümüze düþeni devlet olarak fazlasýyla yapýyoruz zaten, hazýrýz, gönüllüyüz. Ben Malatya için mutlu günlerin tekrar yakýn olduðunu düþünüyorum. Kalanlara sabýr diliyoruz. Onlarý motive edecek ne gerekiyorsa yapmak için elimizden gelen gayreti göstermeye hazýrýz yapmaya da devam ediyoruz. Tekrar milletimize geçmiþ olsun diyorum."