Kurban Bayramý tatilinin ilk 7 gününde kahreden bilanço
ABONE OL

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, Kurban Bayramý tatilinin ilk 7 gününde meydana gelen trafik kazalarýnda 62 kiþinin hayatýný kaybettiðini, 8 bin 690 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, bayram tatili boyunca trafik polislerinin ve jandarma trafik ekiplerinin denetimlerine 24 saat esasýna göre devam ettiðini belirterek þu ifadeleri kullandý:

Bayram tatilinin 7. günü 21 Haziran 2024 Cuma günü 24 saatlik sürede 597 trafik kazasý meydana geldi. 13 kiþi maalesef hayatýný kaybetti. Bin 7 kiþi yaralandý. 406 bin 165 araç denetlendi. 21 bin 129 araca hýz ve radar iþlemi, 39 bin 21 araca ise diðer iþlemler yapýldý.

Bayram tatilinin ilk 7 gününde (cumartesi, pazar, pazartesi, salý, çarþamba, perþembe ve cuma) maalesef 62 kiþi hayatýný kaybetti. 8 bin 690 kiþi ise yaralandý.

Hayatýný kaybeden vatandaþlarýmýza Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza acil þifalar diliyorum. Lütfen aþýrý hýz yapmayalým. Araçlarýmýzda da, otobüslerde de emniyet kemeri takmayý ihmal etmeyelim. Trafik kurallarýna uyalým. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuþturmak için vardýr, ayýrmak için deðil. Yolun sonu bayram olsun.