Bakan Koca, sosyal medya hesabýndan, Kurban Bayramý'nda et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlere iliþkin paylaþýmda bulundu.
Paylaþýmýnda, Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan'ýn, kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirmelerinin olduðu videoya da yer veren Bakan Koca, þunlarý kaydetti:
"Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek saðlýk için daha faydalýdýr. Etin yanýnda sebze, salata, yoðurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi saðlamýþ oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalýðý riski taþýyanlarýn kýrmýzý et tüketimini haftada iki günle sýnýrlandýrmasý ve sakatat tüketiminden kaçýnmasý önemlidir."
Kurban Bayramýnda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli? Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek saðlýk için daha faydalýdýr. Etin yanýnda sebze, salata, yoðurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi saðlamýþ oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan... pic.twitter.com/IlzXEGr4LI
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) June 15, 2024