Kütahya'da maden sahasýnda yaþanan heyelan, arazilerde su baskýnýna neden oldu
ABONE OL

Kent merkezine 33 kilometre uzaklýktaki Seyitömer beldesi yakýnlarýnda, özel bir þirket tarafýndan iþletilen linyit iþletmesine ait döküm sahasýnda heyelan meydana geldi.

Beldenin atýk sularýnýn biriktiði gölete kayan toprak kütlesinin taþkýna neden olduðunun bildirilmesi üzerine, bölgeye AFAD, Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Ýl Müdürlüðü ile jandarma ekipleri ekipleri sevk edildi.

Bölgedeki tarým arazileri ile beldeye giden kara yolunun su altýnda kalmasý nedeniyle beldeye kara yolu ulaþýmýnýn saðlanmasý için alternatif güzergah oluþturuldu.

KÜTAHYA VALÝSÝ MUSA IÞIN BÖLGEDE ÝNCELEMELERDE BULUNDU

Bölgeye giderek incelemelerde bulunan Kütahya Valisi Musa Iþýn, yaptýðý açýklamada, su taþkýnýn Seyitömer beldesine ulaþýmý saðlayan ana güzergahta yaþandýðýný söyledi.

Yapýlan incelemelerde maden bölgesindeki pasa sahasýnda kütle hareketi olduðu ve bu hareketin gölette bulunan suyun yer deðiþtirmesine neden olduðunun deðerlendirildiðini belirten Iþýn, "Maden sahasý yetkililerine pasa sahasýnda çalýþma yapýlmamasý ve gerekli tedbirlerin alýnmasý konusunda bilgilendirme yapýldý. Seyitömer yolundaki durumu yakýndan takip ediyoruz ve vatandaþlarýn güvenliðinin en üst seviyede tutulmasý için tüm tedbirler alýndý." ifadelerini kullandý.