''Kuyu-36'' operasyonunun detaylarýna ulaþýldý
ABONE OL

Ýl Emniyet Müdürlüðü Organize Suçlarla Mücadele Þube Müdürlüðü ekiplerince, Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðý koordinesinde elebaþýlýðýný yurt dýþýnda tutuklu B.B. ve B.C.G'nin yaptýðý 2 ayrý organize suç örgütüne yönelik gerçekleþtirilen "Kuyu-36" operasyonunun detaylarý ortaya çýktý.

Ekiplerce yapýlan teknik ve fiziki takip sonucu, örgütün sözde yöneticilerinin de aralarýnda bulunduðu çok sayýda þüphelinin kimlik ve adresleri belirlendi.

Çalýþmalarda, iþ insanlarýnýn kendilerine rakip olarak gördükleri, aralarýnda alacak verecek meseli olan kiþileri korkutmak için suç örgütleriyle baðlantý kurduklarýný ortaya çýkaran ekipler, bazý silahlý saldýrýlarýn da bu nedenle gerçekleþtiðini tespit etti.

Yapýlan incelemelerde, suç örgütlerinin cezaevlerinde bulunan üyeleri ile ailelerine de moral ve motivasyonlarýný iyi tutmalarý ve baðlarýný koparmamalarý için para yatýrdýklarý saptandý.

Suçtan elde edilen gelirlerin bir kýsmýný cezaevlerine gönderen zanlýlarýn, bunlarý bir deftere kalem kalem not aldýklarý öðrenildi.

Elde edilen bilgiler doðrultusunda çalýþmalarýný tamamlayan ekipler, 14 Ekim'de belirledikleri adreslere düzenledikleri operasyonda, aralarýnda çok sayýda sözde suç örgütü yöneticisinin de bulunduðu 157 þüpheliyi yakaladý.

Emniyetteki iþlemlerinin ardýndan adliyeye sevk edilen ve çok sayýda savcý tarafýndan ifadesi alýnan þüphelilerden 43'ü savcýlýkla serbest býrakýlýrken 99'u çýkarýldýklarý mahkemece tutuklandý, 15'i adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest býrakýldý.

- NE OLMUÞTU?

Ýstanbul polisi, çalýntý araç veya motosikletlerle 100 farklý eyleme karýþtýklarý tespit edilen organize suç örgütü üyesi þüphelilerin, kasten öldürme, kasten öldürmeye teþebbüs, kasten yaralama, yaðma, yaðma amaçlý tehdit, silah ticareti, uyuþturucu madde imal ve ticareti, genel güvenliðin kasten tehlikeye sokulmasý, tehdit ve mala zarar verme suçlarýndan haklarýnda baþlatýlan soruþturma kapsamýnda çalýþma yürütmüþtü.

Çalýþmalar sonucunda iki organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çok sayýda þüpheli yakalanmýþtý.

Adreslerde yapýlan aramalarda ise 40 ruhsatsýz tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalý tüfek, 3 uzun namlulu tüfek, 2 el bombasý, 2 çelik yelek, çeþitli miktarda uyuþturucu madde ile çok miktarda döviz ve Türk lirasý ele geçirilmiþti.

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, operasyonu 14 Ekim'de sosyal medya hesabýndan duyurmuþtu.

  • Kuyu
  • operasyon
  • gözaltý