PKK/YPG'ye hava harekatý! Sözde sorumlularýn olduðu maðaralar imha edildi
ABONE OL

Bakanlýktan yapýlan açýklamada, PKK/KCK ve diðer terörist unsurlarý etkisiz hale getirerek Irak'ýn kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldýrýlarýný bertaraf etmek ve hudut güvenliðini saðlamak maksadýyla Birleþmiþ Milletler Anlaþmasý'nýn 51. maddesinden doðan meþru müdafaa hakký doðrultusunda, Irak'ýn kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekatý icra edildiði belirtildi.

Hava harekatýyla bölücü terör örgütü tarafýndan kullanýlan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduðu deðerlendirilen maðara, sýðýnak ve barýnaklardan oluþan 21 hedefin imha edildiði bilgisi verilen açýklamada, þu ifadeler yer aldý:

"Ýcra edilen bu harekatta, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanýlarak çok sayýda terörist etkisiz hale getirilmiþtir. Asil milletimizin baðrýndan çýkan Türk Silahlý Kuvvetleri, geçmiþte olduðu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliði için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlýlýkla devam edecektir. Bu harekat sýrasýnda; masum insanlarýn, dost unsurlarýn, tarihi ve kültürel varlýklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alýnmýþtýr."