LGS sýnavýnda 500 tam puan alan öðrenciler ÖNDER Ýmam Hatipliler Derneði'nin etkinliðinde buluþtu
ABONE OL

Sepetçiler Kasrý'nda düzenlenen "Tercihim Geleceðim" etkinliðine, ÖNDER Ýmam Hatipliler Derneði Baþkaný Abdullah Ceylan, Milli Eðitim Bakanlýðý Din Öðretimi Genel Müdürlüðü Öðrenme Süreçleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Baþkaný Ýhsan Erkul ile Türkiye genelinde birinci olan imam hatipli 27 öðrenci ve velileri katýldý.

Etkinlikte konuþan Ceylan, gençlerin birkaç yýllýk düzenli, disiplinli ve yoðun çalýþmalarýnýn baþarýsýný kutladýklarýný belirtti.

Ceylan, imam hatip okullarýnýn zirveyi göðüslediðini anlatarak, "Hem LGS sýnavýnda hem de YKS'de Anadolu'nun neredeyse 50'ye varan ilinde þampiyonlar çýkarýyoruz. YKS'de ilk 100'ü, ilk bini yine bu ülkenin hamurunu karan, mayasý olan gençler ve kadrolar oluþturuyor." ifadelerini kullandý.

Konuþmalarýn ardýndan birbirleriyle sýnav tecrübelerini paylaþan gençler, en yüksek puanlý 6 imam hatip lisesinin alanda açtýðý stantlarý gezerek bilgi aldý.

Þampiyon öðrencilerden Niðde Muhsin Yazýcýoðlu Ýmam Hatip Ortaokulu mezunu Hamza Kaya, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, "Aþýrý çalýþmadým ama çalýþýrken düzgün çalýþtým. Yanlýþlarýma geri dönüp baktým. Çok soru çözmesem de az çözdüklerimi iyi çözdüðüm için böyle oldu. Okulda derslerimi dinledim, kendim de gayret ettim. Denemelerde bir kez tam puan yapabilmiþtim, LGS ikinci kez oldu." diye konuþtu.

Etkinliðe Türk Milli Futbol Takýmýnýn formasýyla katýlan Kaya, spora ilgi duyduðunu, lisede Galatasaray, üniversitede ise Boðaziçi'ni hedeflediðini dile getirdi.

Rize Þehit Erhan Dural Kýz Ýmam Hatip Ortaokulu'ndan Zeynep Cihan, sýnava hazýrlanma sürecinde ailesi ve öðretmenlerinden büyük destek gördüðünü söyledi.

Sistematik çalýþtýðýný kaydeden Cihan, "500 puan almak istiyordum ama beklemiyordum. LGS benim girdiðim en iyi deneme gibi geçmedi ama sonuç güzel oldu. Ailem ve okulum da çok sevindi, okulumun ilk tam puan alan öðrencisiyim. Çok mutluyum, sevinçliyim." dedi.

Cihan, okul seçimi konusunda hala kararsýz olduðunu ancak ileride uzay mühendisliði okumak istediðini sözlerine ekledi.

  • 500 puan
  • imam hatipli