Lübnan'daki Türk vatandaþlarýný taþýyan TCG Bayraktar gemisi Mersin Limaný'na ulaþtý
ABONE OL

Dýþiþleri Bakanlýðý ve Milli Savunma Bakanlýðý koordinesinde dün Lübnan'a insani yardýmlarý ulaþtýran amfibi gemilerden TCG Bayraktar, ülkeden tahliye edilen sivillerle çýktýðý dönüþ yolculuðunu tamamladý.

Tahliye operasyonunun gerçekleþtirildiði Beyrut Limaný'ndan çýkarak Mersin Limaný'na ulaþan gemi, rýhtýma yanaþtý.

Gemideki 588 kiþi, iþlemlerin tamamlanmasýnýn ardýndan indirilecek.

Ýsrail'in saldýrýlarýnýn sürdüðü Lübnan'daki sivilleri tahliye eden diðer amfibi gemisi TCG Sancaktar'ýn da 378 kiþiyle ilerleyen saatlerde Mersin'e ulaþmasý bekleniyor.

YABANCILARA ÖNCELÝK TANINDIÐI ÝDDÝALARINA YALANLAMA

Dýþiþleri Bakanlýðý kaynaklarý, yaklaþýk 1900 Türk vatandaþýnýn Lübnan'dan tahliye edilmek istediðini nihai olarak beyan ettiðini belirtmiþti.

Kaynaklar, 878 Türk ve 24 KKTC vatandaþýyla bunlarýn birinci derece yakýnlarý olan 64 kiþi olmak üzere 966 kiþinin Türk gemileriyle tahliye edildiðini bildirmiþti.

Gemilere biniþlerde yabancý ülke vatandaþlarýna öncelik tanýndýðýna dair haberlerin kesinlikle doðru olmadýðý ifade edilmiþti.

300 TON ÝNSANÝ YARDIM ULAÞTIRILMIÞTI

Deniz Kuvvetleri Komutanlýðýnýn amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar, AFAD'ýn giriþimiyle toplanan 300 ton insani yardým malzemesini dün Beyrut Limaný'na ulaþtýrmýþtý.

Yüklerin boþaltýlmasýnýn ardýndan amfibi gemileri, 2 firkateyn ve 2 karakol gemisi eþliðinde Türkiye'ye dönüþe geçmiþti.