Lübnan'daki Türkmenlerden Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Türkiye'ye teþekkür
ABONE OL

Ýsrail'in Lübnan'a yönelik saldýrýlarýný görüþmek üzere bir araya gelen Lübnan Türk Kültür Derneði, Lübnan Türk Kardeþlik Derneði, Duris Hayýr Ýþi Türkmen Derneði, Havara Kalkýnma Türkmen Derneði ve Trablus Türkmen Derneði toplantýnýn ardýndan ortak bir bildiri yayýmladý.

Bildiride, Lübnan'ýn maruz kaldýðý yýkýcý savaþ ve bu savaþýn tüm kesimleriyle Lübnan halkýna sýçrayan etkileri karþýsýnda birlik ve dayanýþmanýn, saldýrýlara karþý birlikte durmanýn önemi vurgulandý.

"YÜKSEK TAKDÝRLE KARÞILIYORUZ"

Bildiride, "Lübnan'a ve halkýna verdiði samimi destekle yanýmýzda duran dost ülkelerin ve halklarýn dayanýþmasýný yüksek takdirle karþýlýyoruz. Bu destek, hem Lübnan'a verdikleri açýk destek ifadeleriyle hem de bu zor koþullar altýnda Lübnanlýlarýn ihtiyaç duyduðu maddi yardýmlarý göndermeleriyle kendini göstermektedir." denildi.

"HÝÇBÝR DESTEÐÝ ESÝRGEMEMÝÞTÝR"

Cumhurbaþkaný Erdoðan ve tüm kurumlarýyla Türkiye'nin bu ülkelerin baþýnda geldiði belirtilen bildiride þu ifadelere yer verildi:

"Dost Türkiye devleti, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde, Lübnan ve halkýnýn ihtiyaç duyduðu hiçbir desteði esirgememiþtir. Bu destek, özellikle 2006 savaþý sonrasýnda etkili ve anlamlý bir þekilde baþlayýp, Ýsrail'in yýktýðý okullarýn yeniden inþasýndan hastane ve saðlýk merkezlerinin kurulmasýna kadar çeþitli projelerle Lübnan'ýn farklý bölgelerini ve tüm kesimlerini kapsamýþtýr."

Cumhurbaþkaný Erdoðan: Þehit düþen Yahya Sinvar'a rahmet diliyorum

Projelerin Lübnan'ýn farklý kesimlerini ve çeþitli bölgelerini kapsadýðý, 2019 yýlý sonlarýnda baþlayan son ekonomik kriz sýrasýnda zirveye ulaþtýðý ifade edilen bildiride, her zaman Lübnan halkýnýn yanýnda olan Türkiye'nin Ýsrail saldýrýlarýnýn baþlamasýndan sonra ilk yardým eli uzatan ülkelerden biri olmasýnýn þaþýrtýcý olmadýðý kaydedildi.

"MÝNNETTARLIÐIMIZI ÝFADE ETMEK ÝSTERÝZ"

Bildiride, "Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyetine, Cumhurbaþkaný Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'a, tüm Türk kurumlarýna ve dost Türk halkýna Lübnan'a ve halkýnýn her kesimine verdikleri samimi ve sürekli destekten dolayý derin þükran ve minnettarlýðýmýzý ifade etmek isteriz." ifadesi kullanýldý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Lübnan ve halkýna verdiði desteði her platformda açýkça dile getirdiði ve bu desteðin TÝKA, Büyükelçilik ve diðer kurumlar aracýlýðýyla Lübnan halkýna yapýlan yardýmlarla somut hale geldiði belirtilen bildiride, Türkmen derneklerinin Türkiye'nin desteklerinden dolayý gurur, þükran ve minnet duyduklarý aktarýldý.

  • cumhurbaþkaný erdoðan
  • lübnan
  • türkmenler