Malatya'da 1200 konteynerlik yaþam alaný kuruluyor
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlýðýnýn giriþimiyle, AFAD koordinasyonunda Battalgazi ilçesine baðlý Bulgurlu Mahallesi'ndeki 147 dönümde kurulan 1200 konteynerlik yaþam alanýnda, yemekhane, okul, kreþ, cami, kütüphane, çamaþýrhane, idari bina, sosyal market, depo ve oyun parký da yer alýyor.

Bayramdan önce alanda yaklaþýk 600 konteynerin kurulumu tamamlandý. Bu konteynerlerden eþyalarý yerleþtirilen 200'ünde ise 815 afetzede yaþamaya baþladý.

Kurulumu tamamlanan diðer konteynerlere de tefriþatlarýnýn yapýlmasýnýn ardýndan depremzedeler yerleþtirilecek.

Mayýsta kurulumu tamamlanmasý planlanan yaþam alanýnda yaklaþýk 6 bin depremzedenin barýnma ihtiyacýnýn karþýlanmasý hedefleniyor.

"YATAK ODASI TAKIMINDAN MUTFAK EÞYALARIMIZA KADAR HER ÞEYÝMÝZ DÜÞÜNÜLMÜÞ"

Çalýþmalarýn tamamlandýðý bölümdeki konteynere yerleþtirilen depremzede Fethi Gönültaþ, AA muhabirine, depremde evinin aðýr hasar gördüðünü söyledi.

Gönültaþ, bir süre çadýrda yaþadýktan sonra AFAD aracýlýðýyla Malet Geçici Konaklama Merkezi'ne yerleþtirildiðini belirterek, "Bir haftadýr buradayýz. Allah'a þükür hiçbir eksiðimiz yok. Yatak odasý takýmýndan mutfak eþyalarýmýza kadar her þeyimiz düþünülmüþ." dedi.

Böyle bir ortamla karþýlaþacaðýný düþünmediðini dile getiren Gönültaþ, "Çok memnunum, Allah devletimize zeval vermesin. Kültür ve Turizm Bakanlýðýmýzdan ve Bakanýmýzdan Allah razý olsun. Önce çadýrdaydýk, þimdi konteynerdeyiz. Ýnþallah, buradan sonra da yeni yapýlacak evlerimize geçeceðiz." ifadelerini kullandý.

"ÝÇERÝSÝNÝ VÝLLA GÝBÝ DÖÞEMÝÞLER"

Afetzede Mustafa Yeðin de depremde evinin yýkýldýðýný, bir süre köyde kaldýktan sonra 10 gün önce de ailesiyle Malet Geçici Konaklama Merkezi'ne geldiklerini söyledi.

Konteyner kentte bütün ihtiyaçlarýnýn karþýlandýðýna dikkati çeken Yeðin, "Buradan çok memnunuz. Ýçerisini villa gibi döþemiþler. Bunu kendim yapmaya kalksam, en az 200 bin lira masraf etmem gerekirdi. Konteynerin her þeyi birinci sýnýf kalitede yapýlmýþ. Kültür ve Turizm Bakanlýðýmýzdan Allah razý olsun." diye konuþtu.