Malatya'da 4,3 büyüklüðünde deprem
ABONE OL

Malatya'nýn Doðanþehir ilçesinde saat 10.55'te 4,3 büyüklüðünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðýnýn (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nýn Doðanþehir ilçesinde meydana gelen sarsýntýnýn derinliði 9,69 kilometre olarak ölçüldü.

BAKAN YERLÝKAYA'DAN AÇIKLAMA

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, þu ifadeleri kullandý:

"Malatya Doðanþehir'de 4,3 büyüklüðünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarýmýzýn tüm ekipleri saha taramalarý için yönlendirilmiþtir. Geliþmeleri anbean takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimi sunuyorum. Allah, ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Malatya Valisi Ersin Yazýcý ise sosyal medya hesabýndan, meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde AFAD ve ilgili kurumlarýn tüm ekiplerinin saha taramalarý için yönlendirildiðini belirterek, "Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. Doðanþehir ilçemizde yaþanýlan 4,3 büyüklüðündeki artçý depremde kurumlarýmýza ulaþan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadýr. Hemþehrilerimize geçmiþ olsun." ifadesini kullandý.

Doðanþehir Belediye Baþkaný Durali Zelyurt da þu ana kadar kendilerine ulaþan herhangi bir olumsuzluk bulunmadýðýný anlatarak, "Hemþehrilerimize geçmiþ olsun. Bölgede taramalarýmýz devam ediyor." dedi.