Malatya'da sona gelinen TOKÝ deprem konutlarý, tünel kalýp sistemiyle inþa edildi
ABONE OL

6 Þubat'ta yaþanan Kahramanmaraþ merkezli depremlerde aðýr yara alan Malatya'da depremzedeler için yapýmýna baþlanýlan konutlar hýzla yükseliyor. Deprem sonrasý hemen inþaatýna baþlanýlan TOKÝ evlerinde yapýmý biten konutlarýn ay sonu itibarýyla hak sahiplerine kura çekimi ile teslimi yapýlacak.

Asrýn felaketinin yýl dönümünde binlerce depremzedenin yeni evlerine kavuþacaðý belirtilirken, Yeþilyurt ilçesinde bulunan Ýkizce bölgesinde bulunan TOKÝ deprem konutlarýnda çevre ve peyzaj düzenlemelerinde de sona gelindi.

Bölgede 14 bin konutun inþasý son hýzla sürerken, altyapýlarýnda da yakýn zamanda biteceði belirtilen Ýkizce deprem konutlarý ile ilgili son durumu paylaþan yüklenici firma olan Yýldýzlar Grup Yetkilisi Barbaros Kosif, konutlarýn tünel kalýp sistemi ile zemin artý 4 kat olarak inþa edildiðini ve depreme dayanýklý olarak yapýldýðýný söyledi.

Örnek daireyi de gösteren Kosif, "Dairelerimiz 85 metrekare net olmak üzere 101 metrekare bürüt olacak þekilde inþa edildi. Site tarzýnda yapýlan konutlarýmýzýn ortak yaþam alanlarý, çocuklar için parklar, bahçeler, oto park alanlarý hepsi içinde yapýldý. diðer sosyal donatýlar ise ayrý proje kapsamýnda inþa edilecek" dedi.

TOKÝ deprem konutlarýnýn tünel kalýp sistemi ile inþa edildiðine deðinen Kosif, "Þu anda bilinen en saðlam statik sistem bu. Depreme dayanaklýðýnýn yaný sýra hýzlý imal edilen bir sistem de. Zemin artý 4 kat olarak konutlar yapýlýyor. Konutlarýmýzda kullandýðýmýz ürünlerimiz piyasada en iyi ürünler kullanýyor" diye konuþtu.