'Mavi bayrak'ta Türkiye'nin, 2022 zirvesini koruyor! Ödüllü plaj sayýsý 531'e yükseldi
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakaný Ersoy, yazýlý açýklamasýnda Türkiye'nin, Ýspanya ve Yunanistan'ýn ardýndan dünyanýn en çok mavi bayraklý 3'üncü ülkesi olarak 2022'de de yerini koruduðunu; ödüllü plaj sayýsýnýn ise 531'e yükseldiðini duyurdu. Ersoy, 2023 yýlýnda plaj sayýsýnda, uluslararasý mavi bayrak uygulamasý yapan ülkeler arasýnda dünya birinciliðini hedeflediklerinin altýný çizdi. Kültür ve Turizm Bakanlýðý olarak Antalya ve Muðla'da hizmete sunduklarý halk plajlarýnda da bu yýl mavi bayraðýn dalgalanacaðýný vurgulayan Ersoy, bakanlýðýn yaptýrdýðý Antalya'da 5, Muðla'da 1 halk plajýnýn mavi bayrak almaya hak kazandýðýný belirtti.

ÝZNÝK GÖLÜ'NE ÝLK MAVÝ BAYRAK

Kültür ve Turizm Bakanlýðý'ndan yapýlan bilgilendirmeye göre, merkezi Danimarka'nýn baþkenti Kopenhag olan Uluslararasý Çevre Eðitim Vakfý'nýn (FEE) verdiði mavi bayrak ödüllerinin 2022 yýlý deðerlendirmeleri sonucunda, Türkiye'nin geçen yýl 519 olan ödüllü plaj sayýsý, bu sene 531'e ulaþtý. Türkiye'de bu yýl 24 marina ve 15 turizm teknesi ile 5 bireysel yat mavi bayrak ödülü almaya hak kazandý. Bursa'daki Ýznik Gölü'nde bulunan Ýnciraltý Halk Plajý'na da ilk kez bu yýl mavi bayrak ödülü verildi. Mavi bayraklý plaj sayýlarý Antalya'da 229'a, Muðla'da 111'e, Mersin'de 11'e, Kýrklareli ve Sakarya'da 2'ye yükseldi. Ýzmir, Balýkesir, Samsun, Çanakkale, Kocaeli, Bartýn, Ýstanbul, Ordu ve Van'da ise geçen yýlýn rakamlarý korundu.

Antalya'da, Kültür ve Turizm Bakanlýðý'nýn Lara 1 ve Lara 2 halk plajlarý ile yine bakanlýða ait Manavgat, Beldibi ve Çamyuva halk plajlarý bu yýl mavi bayrak almaya hak kazanan plajlar arasýnda yer aldý. Muðla'nýn Marmaris ilçesindeki Kültür ve Turizm Bakanlýðý Ýçmeler Halk Plajý da bu yýl mavi bayraðýn dalgalanacaðý plajlardan oldu.