Meclis'te bebek ölümleri için ortak öneri! Araþtýrma komisyonu kuruldu
ABONE OL

Genel Kurulda, siyasi parti gruplarýnýn "bazý özel saðlýk kuruluþlarýnda yaþanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araþtýrýlmasý, özel saðlýk kuruluþlarýnýn yenidoðan, çocuk engelli ve yaþlýlara yönelik iþlemlerinin incelenmesi" ile ilgili önergelerinin birleþtirilerek ele alýnmasýna yönelik Danýþma Kurulu önerisinin kabul edilmesinin ardýndan milletvekilleri söz aldý.

MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zýrhlýoðlu, bebek ölümlerine neden olanlarý "katil sürüsü" olarak nitelendirerek, "Yenidoðan bebekler üzerinden SGK'den günlük 8 bin lira alabilmek için yoðun bakýmda tutup ölümlerine neden olan, insanýn aklýna getiremeyeceði hiçbir temiz vicdanýn kaldýramayacaðý yöntemleri kullanarak cinayet iþleyen yaratýklar insanlýðýn yüz karalarýdýr." þeklinde konuþtu.

Soruþturmayý yürüten savcýya ilkeli ve samimi duruþundan dolayý teþekkür eden Zýrhlýoðlu, salgýn döneminde çalýþmalarýyla örnek olan saðlýk çalýþanlarýnýn, bu olaydan ötürü baský altýnda hissetmemesini istedi.

Zýrhlýoðlu, konu hakkýnda Meclis araþtýrmasý açýlarak olayýn hem hukuki hem vicdani hem de her boyutuyla araþtýrýlýp incelenmesi ve sistemde bulunan boþluklarýn doldurulmasý gerektiðini belirtti.

- "TÜRK ADALETÝ HAK ETTÝKLERÝ EN AÐIR CEZAYI VERECEK"

AK Parti Ýstanbul Milletvekili Ümmügülþen Öztürk, bir anne ve bir çocuk doktoru olarak masum bebeklerin hayatýný ticari bir malzemeye dönüþtüren bu vahþi yapýya karþý duyduðu öfkeyi, kelimelere sýðdýrmakta zorlandýðýný dile getirdi.

Ailelerin emanet ettiði en deðerleri varlýklarýn bebekleri olduðunu dile getiren Öztürk, þöyle konuþtu:

"Onlara þifa vermek sadece bir meslek deðil, ayný zamanda derin bir sevgi ve büyük bir sorumluluktur. Yavrularýmýzý yaþatmak, onlarýn hayatlarýna dokunmak bizim için kutsal bir görevdir ancak bu kutsal görevin tam tersine hareket eden, masum bebeklerimizi kirli çýkarlarýna alet eden, onlarý ticari bir mal gibi gören bu çete hepimizi derinden yaralamýþtýr. Bu acýmasýz suç örgütü insanlýðýn vicdanýna karþý büyük bir suç iþlemiþtir. Hiçbir doktorun, hiçbir saðlýk çalýþanýnýn, hatta hiçbir insanýn kabul edemeyeceði bu vicdansýzlýk hepimizi derinden sarsmýþtýr. Bu çete, yalnýzca devletimizi dolandýrmakla kalmamýþ, toplumun bizlere olan güvenini zedelemek için büyük bir çaba sarf etmiþtir."

Böylesi bir vahþet karþýsýnda vicdaný olan hiçbir insanýn sessiz kalamayacaðýný belirten Öztürk, "Bu çürük elmalar mesleðimizin onuruna ve saðlýk sistemimizin saðlam yapýsýna asla gölge düþüremeyecektir. Bizler saðlýk sistemimizi korumak için bu çürük elmalarý tek tek ayýklayacak, bu çetelerin kökünü kazýyacaðýz. Türk adaleti hak ettikleri en aðýr cezayý verecek ve bu karanlýk yapýlar bir daha asla gün yüzü göremeyecektir." dedi.

Öztürk, saðlýðýn, siyasi çekiþmelerin ötesinde herkesin ortak sorumluluðu olduðunu vurgulayarak, vatandaþlarýn güven içinde saðlýk hizmeti almasýný saðlamak için ortak hareket etmeleri gerektiðini söyledi.

Görüþmelerin ardýndan tüm siyasi parti gruplarýnýn kabul oyuyla Meclis araþtýrma komisyonu kuruldu.

22 üyeden oluþacak komisyonun çalýþma süresi 3 ay olacak ve gerektiðinde Ankara dýþýnda da çalýþabilecek.

Genel Kurul'da daha sonra tüketicilerin korunmasýna yönelik kanun teklifinin görüþmelerine geçildi.

  • tbmm
  • meclis
  • bebek ölümleri