Mehmetçik bayramda da elleri tetikte sýnýr nöbetinde
ABONE OL

Aðrý'nýn Doðubayazýt ilçesinde bulunan 5'inci Hudut Tugayý 4'üncü Hudut Taburuna baðlý 2 bin 800 rakýmda konuþlu 13. Hudut Bölük Komutanlýðýnda görev yapan askerler, Kurban Bayramý'ný görevleri baþýnda geçiriyor. Türkiye -Ýran sýnýrýnda yer alan karakollarýnda gözleri sýnýrda, kulaklarý komutanlarýnda olan Mehmetçik, vataný koruma görevlerini bayramda da ayný hassasiyetle sürdürüyor. Ailelerini telefonla arayarak bayramlarýný kutlayan askerler, vatani görevlerini yerine getirmenin de gururunu yaþýyor.

GÜVENLÝK DUVARI ÝLE TERÖR VE KAÇAKÇILIÐA GEÇÝT YOK

Mehmetçiðin 7 gün 24 saat teyakkuzda olduðu Türkiye-Ýran sýnýrýnda, sýnýr fiziki güvenliðinin saðlanmasý amacýyla her biri 3 metre ve 30 santimetre kalýnlýðýnda olan ve üzeri tel örgülerle çevrili Modüler Beton Duvar sayesinde bölgede teröristlerin sýzma giriþimleri, yasadýþý ve düzensiz göçmenlerin geçiþ teþebbüsleri ve kaçakçýlýk faaliyetlerinin önüne geçiliyor. Karakol, mevziler ve Modüler Beton Duvar hattýndaki kameralar sayesinde ise hudut hattýndaki her hareketlilik gözetlenebiliyor.

KULE VE HUDUT HATTININ EMNÝYETÝ SON TEKNOLOJÝ TERMAL KAMERALARLA SAÐLANIYOR

Türk Silahlý Kuvvetleri Dayanýþma Vakfýnýn iþtiraki olan ASELSAN tarafýndan tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen en son sistem termal kameralarýn yüksek görüntü kalitesi sayesinde, gece gündüz fark etmeksizin hudut hattýnda gözetleme yapýlabiliyor. Bölgenin güvenliðini saðlamak için 7 gün 24 saat görevlerinin baþýnda olan "Hudut Kartallarý" son teknoloji olan cihazlarla güçlerine güç katýyor.

BAÞTAN AÞAÐI ZIRHLI VE SON TEKNOLOJÝYLE DONATILAN ARAÇLAR BÖLGEDE KUÞ UÇURTMUYOR

Taktik tekerlekli zýrhlý olan "Vuran" ve "KOBRA-2" araçlarýnýn üzerinde bulunan termal termal kameralar ve kara gözetleme radarý sayesinde bölgede habersiz kuþ uçmuyor. Vuran aracý üzerine entegre edilmiþ Sarp Silah Sistemi'nin kara ve havada otomatik takip etme özelliði sayesinde bölgede görünmeyenler görünür hale geliyor. KOBRA-2 aracý üzerinde bulunan termal kameralar ise gece gündüz fark etmeksizin 10 kilometre çapýnda ýsý yayan her þey tespit edilebiliyor. Ayný zamanda araç üzerinde yer alan kara gözetleme radarý ile her türlü hava koþulunda 6 kilometreye kadar hareket eden canlýlar, 15 kilometreye kadar da hareket halindeki motorlu araçlar tespit edilerek bölgenin güvenliði saðlanýyor.

  • Dogubayazit askerler
  • Turkiye-Iran sinir
  • Nobet tutma