Memduh Paþa Yalýsý'nda film gibi soygun! 130 milyon lirayla sýrra kadem bastýlar
ABONE OL

Olay, dün saat 03.30 sýralarýnda Sarýyer Kireçburnu'nda bulunan Memduh Paþa Yalýsý'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yalýnýn içerisinde bulunan bir inþaat þirketinde yaklaþýk 1.5 yýl önce özel güvenlik görevlisi olarak çalýþmaya baþlayan Ahmet Y., film sahnelerini aratmayacak bir plan yaptý. Ahmet Y., gece saatlerinde alarmý susturduktan sonra maskeli ve siyah kýyafetli 4 þahsý içeriye aldý. Yalýya gri renkli kamyonet dayayan hýrsýzlar ardýndan içerideki 4 kasanýn kapýsýný kýrdý.

ÖZEL GÜVENLÝK PLAN YAPIP GECE ÞÝRKETÝ SOYDU

Daha sonra kasalarda bulunan 3 çuvala doldurduklarý yaklaþýk 130 milyon liralýk dövizi çalan hýrsýzlar, kamyonete yükledikten sonra hýzla gözden kaybolup kayýplara karýþtý. Sabah saatlerinde yalýya gelen iþyeri sahibi Ümit E.'nin ihbarý üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Kýsa sürede gelen ekipler, yalýdaki kamera görüntülerini incelemeye aldý.

130 MÝLYON LÝRALIK DÖVÝZÝ ÇUVALLARA DOLDURDULAR

Kimliði tespit edilen özel güvenlik görevlisi Ahmet Y.'nin, maskeli 4 þahsý içeriye aldýðý, yalýda bulunan kasalarýn kilidini kýrdýklarý içerisindeki dövizleri çuvallara doldurduklarý, çuvallarý yalýya yanaþtýrýlan kamyonetin kasasýnda koyduklarý tespit edildi. Hýrsýzlarýn ardýndan kamyonete binerek uzaklaþtýklarý belirlendi. Olayla ilgili çalýþma baþlatan Asayiþ Þube Müdürlüðü ekipleri hýrsýzlarý yakalamak için çalýþma baþlattý.

"YALIYI SOYUP KAÇTIKLARINI DUYDUM"

Olayla ilgili konuþan Mete Aydýn isimli vatandaþ, "Ben sabah Kireçburnu sahilinde yürüyordum. Bir yalýnýn önünde polis topluluðu olduðunu gördüm, geçtim gittim. Gün içinde yalýnýn bekçisinin yalýyý soyup kaçtýðýný duydum" dedi.