Meral Akþener, Mansur Yavaþ ve Ekrem Ýmamoðlu'na ateþ püskürdü: Ýkisi de korktu kabul etmedi
ABONE OL

CHP'ye ittifak kapýlarýný kapatan Meral Akþener, genel seçimlerde cumhurbaþkaný adayý gösterdiði Mansur Yavaþ ve Ekrem Ýmamoðlu'na ateþ püskürdü. ÝYÝ Parti Uþak Ýl Baþkanlýðýný ziyaret eden Akþener, partilileriyle yaptýðý toplantýda CHP ile aralarýndaki gerilimi de sürdürdü.

MERAL AKÞENER: ÝKÝSÝ DE KORKTU KABUL ETMEDÝ

Akþener, 14 Mayýs genel seçimlerinde Kemal Kýlýçdaroðlu'nun yerine cumhurbaþkaný adayý göstermek istediði Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu ile Ankara Büyükþehir Belediye Baþkaný Mansur Yavaþ'a zehir zemberek sözlerle yüklendi. Ýsim vermeden ÝBB Baþkaný Ýmamoðlu ile ABB Baþkaný Yavaþ'ý da hedef alan Akþener, "Kazanalým diye aðzýmý açmadým. Millet bu arkadaþlarý istiyor diye bunlarý o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. Ýkisi de korktu kabul etmedi. Benim deðil milletin istediðini kabul etmediler. Þimdi, dün benim için bir milattýr. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç iþlerine karýþmadýk. Kongre yaptýlar üstümüze kaldý. Bana ne kardeþim sizin kongrenizden. Kim kazanýrsa kazansýn." dedi.

Meral Akþener, Cumhurbaþkaný Seçimi öncesi altýlý masaya iki isim önerdiðini ancak masadan kovulduðunu ifade ederek, ÝYÝ Partiye olan derin nefreti gördüðünü belirtti.

"BÝR SAVAÞ ÝLANI OLARAK KABUL EDÝYORUM"

Ekrem Ýmamoðlu'nun ÝYÝ Parti hakkýnda söylediði, "keþke kendi içlerinde daha bütünlükçü yapýlarý olsa" çýkýþýna yönelik tepki gösteren Akþener, son dönemdeki istifalarýn partisine yönelik kurumsal bir operasyonun göstergesi olduðunu belirterek, "Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin iç iþlerine karýþmak demektir. Bunu 1997'de Doðru Yol Partisinde yaþadýk. Dolayýsýyla ben bu konuda idmanlýyým, þu an itibarýyla bir savaþ ilaný olarak kabul ediyorum. Varým buyursunlar." ifadelerini kullandý.