Perseid meteor yaðmuru nereden izlenir? 2023 Meteor yaðmuru ne zaman, saat kaçta?
ABONE OL

Meteor yaðmuru, bu yýl da takip edilen gök olaylarý arasýnda yerini aldý. Aðustos ayýnda gerçekleþecek olan Perseid meteor yaðmuru, onlarca yýldýz kaymasý ile görsel bir þölen oluþturacak. Kuyruklu yýldýzlarýn býraktýðý artýklardan oluþan gök taþý yaðmuru olaylarý, her yýl dünyada 8 kez yaþanýyor. Peki Meteor yaðmuru ne zaman, saat kaçta? 2023 Perseid meteor yaðmuru nereden izlenir? Ýþte o tarihler...

METEOR YAÐMURU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Perseid göktaþý yaðmuru, 12-13 Aðustos günlerinde görülecek. Meteor yaðmurunun 12 Aðustos Cumartesi günü saat 23:00 ile 01:00 arasýnda baþlamasý bekleniyor.

Perseid meteor yaðmuruyla saatte ortalama 50 ila 70 meteor kaymasý gözlemlenebilecek.

Gece gökyüzünde saatte yaklaþýk 100 göktaþýnýn düþmesiyle oluþacak olan meteor yaðmuru, yýldýz kaymasý ya da ateþ topu þeklinde gözlemlenecek.

2023 PERSEÝD METEOR YAÐMURU NEREDEN ÝZLENÝR?

Hava koþullarýnýn uygun olduðu, þehre uzak noktalardan ve ýþýksýz bölgelerde, Perseid meteor yaðmuru Türkiye'den de izlenebilecek.

PERSEÝD METEOR YAÐMURU NEDÝR?

Perseid Meteor Yaðmurlarý, Swift-Tuttle kuyruklu yýldýzý ile baðlantýlý bir meteor yaðmuru türüdür. Gökyüzünde görünür saçýlma noktasý Perseus takýmyýldýzý'na denk geldiði için bu ismi almýþtýr.

Perseidler, 1862'de keþfedilen Swift-Tuttle Kuyruklu Yýldýzý'ndan arta kalan parçalardýr. Perseus Takýmyýldýzý bölgesinde gözlemlendiðinden dolayý meteor yaðmuru Perseid adýný taþýyor.Taþlarýn atmosferde iz býrakarak kül olmasý halk arasýnda "yýldýz kaymasý" ifadesiyle de anýlýyor.