Meteoroloji, Ankara ve Ýstanbul dahil 10 il için uyardý! Gök gürültülü saðanak geliyor
ABONE OL

Ankara, Çankýrý, Kýrýkkale, Karabük, Bolu, Karaman, Niðde, Ýstanbul, Kocaeli ve Sakarya için gök gürültülü saðanak uyarýsýnda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüðünden yapýlan açýklamaya göre, öðleden sonra Ankara, Bolu ile Karabük, akþam saatlerinden sonra Kýrýkkale ve Çankýrý çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü saðanak bekleniyor.

Yaðýþlarýn yarýn akþam saatlerine kadar aralýklara kuvvetli olmasý öngörülüyor.

Ayrýca bugün öðleden sonra Karaman'da akþam saatlerinde itibaren de Niðde'de yerel olarak kuvvetli gök gürültülü saðanak tahmin ediliyor.

Bu gece saatlerinden itibaren ise kuzey ve iç kesimleri baþta olmak üzere Ýstanbul'da, yarýn sabah itibarýyla Kocaeli ve Sakarya'da yerel kuvvetli, gök gürültülü saðanak bekleniyor.

Yaðýþlar nedeniyle sel, su baskýný, yýldýrým, yaðýþ anýnda kuvvetli rüzgar, ulaþýmda aksamalar, dolu yaðýþý gibi olumsuzluklara karþý dikkatli ve tedbirli olunmasý gerekiyor.

ÝSTANBUL, KOCAELÝ VE SAKARYA ÝÇÝN SAÐANAK UYARISI

Meteoroloji, Ýstanbul'da bu gece, Kocaeli ve Sakarya'da ise yarýn sabah saatlerinden itibaren etkili olmasý beklenen saðanaða karþý uyarýda bulundu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüðü Ýstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarý Merkezi'nden yapýlan açýklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren kuzey ve iç kesimleri baþta olmak üzere Ýstanbul'da, cuma sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü saðanak öngörülüyor.

Saðanak nedeniyle meydana gelmesi muhtemel sel, su baskýný, yýldýrým, yaðýþ anýnda kuvvetli rüzgar, ulaþýmda aksamalar, küçük çaplý dolu yaðýþý gibi olumsuzluklara karþý dikkatli ve tedbirli olunmasý gerekiyor.

AKOM'DAN ÝSTANBUL ÝÇÝN SAÐANAK GEÇÝÞLERÝ UYARISI

Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi (ÝBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte akþam saatlerinden itibaren gök gürültülü saðanak geçiþlerinin beklendiðini duyurdu.

AKOM'dan yapýlan açýklamada, Ýstanbul'da akþam 21.00'den itibaren gök gürültülü saðanak geçiþlerinin yaþanacaðý ve yaðýþlarýn gece saatlerinden yarýn öðlene kadar kuvvetli þekilde etkili olacaðý kaydedildi.

Yoðun þimþek ve yýldýrým ile kuvvetli rüzgarlarýn da beklendiðinin dile getirildiði açýklamada, yaðýþlarýn yarýn akþam saat 17.00'ye kadar devam edeceði ifade edildi.