Meteoroloji'den aşırı sıcak uyarısı: Günlerce sürecek
ABONE OL

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yarından itibaren batı kesimlerden başlayarak ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde bazı şehirlerde beklenen sıcaklıklar:

Ankara : 31-35

İstanbul : 32-36

İzmir : 36-40

Edirne : 37-41

Çanakkale : 36-39

Muğla : 36-40

Adana : 38-42

Antalya : 37-43

Kayseri : 30-32

"O SAATLER ARASINDA DIŞARIDA OLMAYIN"

Meteoroloji, sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşayan kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, yaşlıların ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini kaydetti.

SAAT VE TARİH VERİLDİ

Yapılan uyarıda; kavurucu sıcakların yarın saat 12:00'dan itibaren başlayacağı, pazar günü saat 16:00'a kadar süreceği bildirildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: SICAK ÇARPMASINA KARŞI DİKKATLİ OLUN

İstanbul Valiliği, Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkmasının beklendiğini belirterek, sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre yarından itibaren bölgenin sıcak hava dalgasının etkisine girmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Hafta ortasından itibaren ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunmalı." ifadesine yer verildi.