Meteoroloji'den hem kuvvetli yaðýþ hem de yüksek sýcaklýk uyarýsý
ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüðünden alýnan tahminlere göre yaðýþlarýn, Doðu Karadeniz ile Samsun'un doðusu, Ordu, Erzurum, Kars, Aðrý ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli olmasý bekleniyor. Rüzgarýn; Marmara'nýn güneybatýsý, Kuzey Ege kýyýlarý, Ýç Anadolu'nun doðusu ile Orta Karadeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak esmesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR ARTACAK

Hava sýcaklýklarýnýn batý, güney ve iç kesimlerde 1 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde, Doðu Anadolu'nun doðusunda 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarýnda seyredeceði tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarýn ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sýra orta kuvvette, Marmara'nýn güneybatýsý, Kuzey Ege kýyýlarý, Ýç Anadolu'nun doðusu ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BAZI ÝLLERDE BUGÜN HAVA DURUMU

Ankara: Parçalý ve az bulutlu 35

Ýstanbul: Az bulutlu ve açýk 32

Ýzmir: Az bulutlu ve açýk 36

Adana: Az bulutlu ve açýk 38

Antalya: Az bulutlu ve açýk 43

Samsun: Parçalý ve çok bulutlu, doðu ilçeleri yerel kuvvetli olmak üzere, aralýklý saðanak ve gök gürültülü saðanak yaðýþlý 31

Trabzon: Parçalý ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere, aralýklý saðanak ve gök gürültülü saðanak yaðýþlý 27

Erzurum: Parçalý ve çok bulutlu, öðle saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, aralýklý saðanak ve gök gürültülü saðanak yaðýþlý 26

Diyarbakýr: Az bulutlu ve açýk 40