MHP Lideri Bahçeli'den Cumhur Ýttifaký mesajý: Bizde çatlama olmaz, kaya gibiyiz
ABONE OL

MHP Genel Baþkaný Bahçeli, bayram namazýnýn ardýndan MHP'nin kurucu Genel Baþkaný Alparslan Türkeþ'in Beþtepe'deki anýt mezarýný ziyaret etti.

Kur'an-ý Kerim tilavetinin ardýndan Bahçeli, Türkeþ'in kabrine karanfil býraktý, bakýr ibrikle su döktü.

Ziyaretinin ardýndan gazetecilerin sorularýný yanýtlayan Bahçeli, Türk siyasetinde kargaþa, kavga yaratmak isteyenlerin her gün yalan ve fitne üzerinde görüþ beyan ettiklerini belirterek, bu durumun toplumun belli bir kesimini rahatsýz ettiðini söyledi.

"Türkiye Cumhuriyeti devleti ayaktadýr, Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemi ile yoluna devam etmektedir." diyen Bahçeli, bütün seçimlerin yapýldýðýný, 2028 yýlýna kadar Cumhur Ýttifaký'nýn önünde dört önemli yýlýn bulunduðunu dile getirdi.

- "ÜMÝTLÝYÝZ, GÜVENLÝYÝZ"

Bu dönemin yapýsal reformlarýn gerçekleþeceði, kurumsal yapýnýn yerleþeceði, demokratik açýlýmýn ve demokratik yaklaþýmlarýn daha da geliþeceði bir dönem olacaðýný ifade eden Bahçeli, þöyle konuþtu:

"Sayýn Cumhurbaþkaný'nýn kararlý tutumu, Cumhur Ýttifaký birleþenlerinin uyumlu çalýþmalarý, millet için her türlü fedakarlýða hazýr hale gelmiþ olmalarý, Türkiye'nin önemli meselelerinin çözümünde çok büyük bir program hayata geçirecektir. O bakýmdan ümitliyiz, güvenliyiz. Cumhur Ýttifaký devam edecektir. Bizde çatlama olmaz. Biz ne kerpiciz ne topraðýz, kaya gibi Cumhur Ýttifakýyýz. Kayalarýn parçalanmasý gürültülü olur ama sonuç vermez. O sebepten dolayý siyasilerin kaynaþmada, anlaþmada, barýþmada samimi olmalarý ve milletin huzurunu bozacak her türlü davranýþtan kendilerini arýndýrmalarý gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi bu anlayýþla Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn yanýndadýr."

- "ALLAH, ONLARI ISLAH ETSÝN"

Bahçeli, partisinin uluslararasý geliþmeleri yakýndan takip ettiðini belirterek, þunlarý kaydetti:

"Türkiye'nin önderliðinde dünya barýþýna ve yerküredeki huzura katký saðlamanýn, emperyalist güçlere karþý olan mücadelede büyük bir baþarý elde etmenin çabasý içerisindeyiz. Buraya köstek deðil, tamamen yardýmcý olmak lazým. Bu sebepten dolayý bayramýn bugününden itibaren temennimiz barýþtýr, kaynaþmadýr, dayanýþmadýr, paylaþmadýr. Bütün bunlarý dikkate alarak Milliyetçi Hareket Partisi üzerine düþen her türlü sorumluluðu, her türlü fedakarlýðý yaparak yoluna devam edecektir. Bundan kimsenin þüphesi olmasýn. Milliyetçi Hareket Partisini anlayamayanlar, kýrýk masalar üzerinde gelecek vadedenlerin, masayý nasýl daðýttýklarýný hatýrlamalarý gerekirken, þimdi yol gösterici duruma düþmüþlerdir. Allah, onlarý ýslah etsin."

Açýklamalarýnýn ardýndan Bahçeli, beraberindekilerle Ülkü Ocaklarý Eðitim ve Kültür Vakfý Genel Merkezi'ni ziyaret etti ve burada hatýra fotoðrafý çektirdi.