MHP'li Yalçýn'dan Alman Bakana sert tepki: Nazilerinkinden de beter bir tutum
ABONE OL

MHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Semih Yalçýn, "Almanya Ýçiþleri Bakaný Nancy Faeser'ýn, milli futbolcumuz Merih Demiral'ýn bozkurt iþareti yaparak sergilediði masum gol sevincine tepkisi, aþýrý saðcýlarýnkinden de Nazilerinkinden de beter bir tutumdur." ifadesini kullandý.

Yalçýn, yaptýðý yazýlý açýklamada, ýrkçýlýðýn ve yabancý düþmanlýðýnýn, özellikle Türk düþmanlýðýnýn Avusturya'dan sonra öteki AB ülkelerine sýçramasýnýn büyük tehlike olduðunu kaydetti.

Tartýþmalara vesile kýlýnan bozkurtun, Türkler nezdinde cesaretin, baðýmsýzlýk azminin ve özgürlüðün sembolü olduðunu, bu simgeyi Almanya'da yasalar çerçevesinde yýllardýr faaliyet gösteren, ülkede toplumsal barýþ ve huzura katkýda bulunan Türk federasyonlarýnýn da kullandýðýný ifade eden Yalçýn, açýklamasýnda þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Milli deðerlerimizin bir parçasý olan bozkurt motifinin kullanýlmasý nasýl yasaklanabilir? Almanya'da yaþayan Türkler en doðal, demokratik ve yasal haklarýndan nasýl mahrum býrakýlabilir? Bozkurt iþaretinin yasaklanmasý Almanya'nýn entegrasyon çabalarýný sekteye uðratacak, sosyal barýþ ve dayanýþmayý, bir arada yaþama kültürünü zedeleyecek; ayrýmcý, ayrýþtýrýcý ve kutuplaþtýrýcý bir adým olacaktýr. Nasýl Almanya bayraðýnda yer alan kartal, Fransýzlarýn sembolü olan horoz, Ýspanyollarý temsil eden boða zararsýz milli sembollerse bozkurt da Türklerin en masum remzidir. Bunlar da mý Avrupa'da yasaklanacaktýr? Asýl ýrkçý olanlar bozkurt iþaretini kullananlar deðil, yasaklanmasýný savunanlardýr. Bozkurt üzerinden, Türk ve yabancý düþmanlýðý yapýlmaktadýr.

Almanya Ýçiþleri Bakaný Nancy Faeser'ýn, milli futbolcumuz Merih Demiral'ýn bozkurt iþareti yaparak sergilediði masum gol sevincine tepkisi, aþýrý saðcýlarýnkinden de Nazilerinkinden de beter bir tutumdur."

Türkiye'nin milli sembollerinin kullanýlmasýna yasak getirilmeye çalýþýlmasýnýn ardýnda, esasen Türkiye ve Türk korkusunun yattýðýný savunan Yalçýn, "Türkiye'nin mevcut konumuyla dünyada bir yýldýz gibi parlamasý, Batýlý ülkeleri rahatsýz etmektedir. Baþta Almanya olmak üzeri AB ülkelerinde yükselen aþýrý sað ve ýrkçýlýðýn, futbol sahalarýna yansýtýlmasý ise ayrý bir endiþe vesilesi olmuþtur." görüþünü paylaþtý.

Yalçýn, "Alman hükümetini, spor kültürünü zehirleyen söylemlerden ve siyasi baþarýsýzlýklarýna kýlýf uydurmak için Türkleri dýþlamaktan vazgeçmeye çaðýrdýklarýný" belirtti.