MHP'nin ''Aile Kurumu Çalýþtayý'' baþladý
ABONE OL

MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli'nin talimatýyla "Güçlü Türk Aile Yapýsý, Saðlýklý Toplum ve Lider Ülke Türkiye" vizyonu çerçevesinde ATO Congresium'da iki gün sürecek "Aile Kurumu Çalýþtayý" baþladý.

Çalýþtayýn açýlýþýnda konuþan Yurdakul, devletin ve toplumun korunmasýnýn aileyi korumakla mümkün olacaðýna dikkati çekerek, çalýþtayý milli dava þuuruyla, ailenin beka meselesi olduðu bilinciyle, Türk aile yapýsýný korumak, geliþtirmek ve geleceðe hazýrlamak için düzenlediklerini ifade etti.

Yurdakul, uzun süredir aile kurumunu yýpratan ve yozlaþtýran dolaylý unsurlarýn etkisiyle, "artan boþanmalar ve þiddetin baþrol oynadýðý mutsuz aileler, azalan evlilik ve doðum oranlarý, yükselen yalnýzlaþma ve topluma kayýtsýz bireyselleþme, aile büyüklerine yönelik artan saygýsýzlýklar, kabuðuna çekilen küçük ve çekirdek aileler ve çeþitli endiþeleri nedeniyle tek çocuk yapan aileler" ile karþý karþýya kalýndýðýný söyledi.

"Aile kurumunu" doðrudan hedef alan risk ve tehditlerin farkýnda olduklarýna dikkati çeken Yurdakul, þöyle devam etti:

"Olimpiyat müsabakalarýnýn açýlýþ töreninde sergilenen tabloda ortaya saçýlan cinsel kargaþa, cinsiyetsizlik ve bunlarý normalleþtirmeye çalýþan radikal unsurlarý, çocuklarýn izlediði çizgi filmlerden oynadýklarý oyunlara kadar onlarýn karakterini, ailelerine sevgi ve saygýlarýný kötü yönde etkileyebilecek imajlarýn ortalýða saçýlmasýný, kadýn ve erkek iliþkilerini radikal görüþleriyle þekillendirmeye çalýþan ve geleneksel deðerlere doðrudan saldýrý zemin oluþturan diziler, filmler, video klipler ve sosyal medya gönderilerini hep birlikte izledik ve izliyoruz."

- RÝSK VE TEHDÝTLER

Konuþmasýnda bu risk ve tehditlere deðinen Yurdakul, þunlarý söyledi:

"Küresel ekonomik geliþmeler, pandemiler, depremler ve savaþlar nedeniyle etkilenen aileler, hemen kuzeyimizde yaþanan savaþ, Rusya ve Ukrayna tansiyonu nedeniyle beliren tehditler, güneyimizde kurulmak istenen terör devletçikleri ve kendi halkýna eziyet eden liderlerden kaçan insanlarýn oluþturduðu göçle meydana gelen demografik riskler, küçücük apartman dairelerine týkýlarak adeta tavuk kümeslerinde yaþamaya zorlanan ailelerimiz, kar hýrsýyla ortalýðýn stüdyo tipi dairelerle dolmasýna neden olan yerel yönetimler ve müteahhitler, artan gýda güvenliði ve tedarik riskleri nedeniyle gerektiði gibi beslenemeyen aileler, üretici aileleri tarýmda ve hayvancýlýkta zorlayan uluslararasý baskýlar, ev ekonomilerini etkileyen piyasa bozucu tekelleþmeler ve kötü niyetli piyasa aktörleri, üreme saðlýðýný tehdit eden unsurlar sonucu yalnýzlaþan toplum."

- ÇALIÞTAYIN ÝÇERÝÐÝ

Çalýþtayýn içeriðine iliþkin bilgi veren Yurdakul, gözlem ve anket çalýþmalarý ile bilimsel görüþler çerçevesinde baþta "toplumsal ve demografik deðiþimlerin getirdiði riskler ve aile" ile "dijital baðýmlýlýk, madde baðýmlýlýðý ve aile" olmak üzere 12 farklý alt konuda aile kurumunu masaya yatýrma kararý aldýklarýný söyledi.

Çalýþtayýn amacýný, "Aile kurumunun muhafazasý, güçlendirilmesi ve geleceðe hazýrlanmasý" olarak ifade eden Yurdakul, "Türk ve Türkiye Yüzyýlý vizyonu ancak ailelerin huzuru, birliði, refahý ve gücü üzerine bina edilebilirse gerçekleþebilir." dedi.

Aile kurumunun, küresel dinamiklerin etkisiyle artan toplumsal sorunlar ve tehditlerle karþý karþýya olduðunu vurgulayan Yurdakul, Genel Baþkan Bahçeli'nin, "Türk aile yapýsý, bugün kitle haberleþme vasýtalarýnýn saldýrýsýna, çok cepheli tahribatýna maruzdur. Kuþkusuz buna karþý yasal tedbirler geliþtirmek, sosyal dokumuzu, milli kültürümüzü ve öz deðerlerimizi korumak zorundayýz." þeklindeki ifadelerini anýmsattý.

Birliði ve refahý zedelenen aile kurumunun pek çok zorlukla karþý karþýya kaldýðýna iþaret eden Yurdakul, sözlerini þöyle tamamladý:

"Türk milleti, tarihin en dinamik ve þartlara en hýzlý uyum saðlayabilen milletlerinden biridir ancak tehditlerin sayýsý ve etkinliði düþünüldüðünde siyaset kurumu, bu deðiþim ve dönüþüm çaðýnda Türk milletine ve Türk aile yapýsýna odaklanarak gerekli tüm önlemleri almak zorundadýr. Deðiþim ve dönüþüm adý altýndaki riskler, büyük bir dalga olarak Türk milletinin kýyýlarýna vurmak üzeredir. Tarih, saðlam durabilmemizi ve kýyýlarýmýzý tahkim edebilmemiz için ön alýcý politikalar geliþtirme sorumluluðunu gündeme getirmiþ bulunmaktadýr. Ýþte bu hal ve þartlar altýnda tarih, hepimize bir sorumluluk yüklemektedir."

- GENEL BAÞKAN BAHÇELÝ'YE SUNULACAK

Çalýþtay kapsamýnda 12 baþlýk, akademisyen, siyasetçi, STK ve dernek temsilcileri, iþ insanlarý ve alanýnda uzman kiþiler tarafýndan ele alýnacak. Yarýn sona erecek çalýþtayýn konusuna iliþkin hazýrlanacak bildirge, Genel Baþkan Bahçeli'ye sunulacak.

Çalýþtaya MHP Genel Baþkan Yardýmcýlarý Ýsmail Özdemir, Mevlüt Karakaya ve Ýsmail Faruk Aksu ile bazý MHP milletvekilleri ve MYK üyeleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardýmcýsý Yavuz Selim Kýran da katýldý.